28.10.17

ΦΩΤΟ - ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 77η ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ήταν ο εορτασμός για την 77η επέτειου της 28ης Οκτωβρίου 1940 με το μεγάλο ΟΧΙ των Ελλήνων ενάντια στον Φασισμό, την δουλεία αλλά και την παράλογη απαίτηση του Γερμανοιταλικού άξονα να παραδοθεί το ΈΘΝΟΣ των Ελλήνων.
Η ιστορική Κυπαρισσία με ένδοξες σελίδες στην ιστορία της χώρας μας, εόρτασε την επέτειο με Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας, ενώ ακολούθησε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον ιστορικό κ. Γ. Μαυροειδή και κατάθεση στεφάνων στην προτομές των τοπικών ηρώων. 
 Στις 11.30 ακριβώς ξεκίνησε η παρέλαση της μαθητικής νεολαίας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, με την Φιλαρμονική Κυπαρισσίας να παιανίζει εμβατήρια, ενώ στην συνέχεια παρέλασαν τμήματα των σχολείων όπως τα 3 Δημοτικά σχολεία της πόλης, το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, τον Ναυταθλητικό όμιλο, τον Δίωνα, τον Α.Σ. Τριφυλίας και τον Μορφωτικό σύλλογο ΜΕΣΚ. 

 Ο κόσμος με ενωτικό πνεύμα χειροκρότησε το μέλλον της Ελλάδας μέσα από την υπερηφάνεια της νέας γενιάς που τιμά τους ένδοξους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.
Στους επισήμους το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας, εκπρόσωποι του Δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας, ο Διοικητής Α.Τ. Τριφυλίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, του λιμενικού σώματος και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση καλύφθηκε ζωντανά μέσω του facebook από την ιστοσελίδα μας για όλο το κόσμο!
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου