1.11.18

Το Σάββατο στη Λάρισα το 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Πάνω από 2500 χορευτές, 100 μουσικοί, αλλά και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των 460 ποντιακών συλλόγων, θα βρεθούν στη Λάρισα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, για την διοργάνωση του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον ιστορικό Πόντιο πολιτικό, Λεωνίδα Ιασωνίδη, ενώ αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες λάτρεις της παράδοσης.
«H καρδιά του ποντιακού Ελληνισμού για μία ημέρα θα χτυπάει στην πόλη μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων, Πάνος Σάπκας, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σημειώνοντας ότι «η παράδοση έχει εθνική σημασία και αποτελεί στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Λάρισας, Χρήστος Τοπαλίδης, σημείωσε ότι το φεστιβάλ είναι μια μεγαλειώδης διοργάνωση και πως «αντίστοιχή της δεν υπάρχει στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα». Επίσης είπε, ότι το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Λεωνίδα Ιασωνίδη «έναν ξεχωριστό πολιτικό, ο οποίος δεν προέταξε ποτέ το προσωπικό του συμφέρον έναντι των ιδεών του και έζησε την ζωή του με ακεραιότητα».
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης στη πόλη της Λάρισας στις 7 το απόγευμα, ενώ μια ώρα νωρίτερα θα υπάρχει μια συναυλία με γνωστούς Πόντιους καλλιτέχνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου