1.11.18

Στο ίδιο έργο θεατές ...Πόλεμος σεισμολόγων για τη Ζάκυνθο

Τσελέντης κατά Παπαδόπουλου 

Κόντρα έχει ξεσπάσει στους σεισμολόγους, μετά τον ισχυρισμό του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ότι υπήρχαν ενδείξεις πέντε μήνες πριν τον ισχυρό σεισμό της 26ης Οκτωβρίου.

Καυστική απάντηση από τον Άκη Τσελέντη.

Ο Άκης Τσελέντης διατύπωσε την έντονη διαφωνία του με όσα υποστήριξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για «μια κατά φαντασία στατιστικολογική πρόγνωση» υποστηρίζοντας ότι «η συγκεκριμένη πρόγνωση χρησιμοποιεί εσφαλμένα δεδομένα και μεθοδολογίες που εκφεύγουν των ορίων της επιστημονικής σοβαρότητας».

 Ταυτόχρονα, ο κ. Τσελέντης προχώρησε σε έκκληση προς τους κατοίκους της Ζακύνθου να είναι προσεκτικοί τους επόμενους μήνες καθώς ο σεισμός των 5,5 Ρίχτερ το απόγευμα της Τρίτης «δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μετασεισμών».

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσελέντης επισημαίνει ακόμα ότι αν και δεν έχει παρατηρηθεί «καμία μετατόπιση της δράσης σε άλλη περιοχή αλλά χρειάζεται πολύ προσοχή γιατί η πιθανότητα ενεργοποίησης άλλων ενεργών ρηγμάτων λόγω του φαινομένου DOMINO δεν είναι μηδενική».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου