3.11.18

Παραιτήσεις στην κορυφή της ΕΡΤ

Αναταράξεις στην ΕΡΤ. Μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών (μετά τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου) τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον αναπληρωτή του, δεν υπάρχει σημείο επαφής. 
Όχι πως υπήρχε όταν ανέλαβαν πριν μερικούς μήνες. 
Αλλά τώρα τελευταία «ούτε για καφέ δεν βρίσκονταν».  
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ζήτησε «τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κ. Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιώργου Θαλασσινού, επειδή τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά», όπως σημείωναν πηγές του υφυπουργού.
Μάλιστα πριν 2 ημέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχαν παρουσιαστεί όλα ρόδινα και καλώς καμωμένα. Αλλά και το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς είχε πει: «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».
Έτσι ανέλαβε να λύσει το θέμα ο υφυπουργός που δήλωσε «η ΕΡΤ συνεχίζει την καλή της πορεία».
Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σύντομα πρέπει να προκηρύξει διαγωνισμό για τις δύο θέσεις, ώστε να βρεθούν αντικαταστάτες. Σημειώνεται πως παραμένει στη θέση του ο μουσικοσυνθέτης Χρ. Λεοντής, ως πρόρδρος το συμβουλίου. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου