2.11.18

Life: Ένα 'φόρεμα' για το δέντρο - στη Σαγκάη

Οι Μουρόνγκ Σιά και Ζι Λι του Mur Mur Lab στη Σαγκάη συνεχίζουν να διερευνούν τη συμπεριφορά απλών γεωμετρικών κατασκευών στον χώρο, σχεδιάζοντας ένα δεντρόσπιτο στην κινεζική μεγαλούπολη.
Αποτελείται από τρεις κατακόρυφες κολώνες, που στηρίζουν δακτύλιους με διαφορετικό προσανατολισμό. Η εγκατάσταση αγκαλιάζει, στον αέρα, με ευγένεια ένα δέντρο. Σαν να αιωρείται γύρω του.
«Είναι ένα φόρεμα, σχεδιασμένο για το δέντρο» λένε οι Μουρόνγκ Σιά και Ζι Λι για την ελαφριά και σχεδόν διάφανη κατασκευή. Η οποία δεν κόβει τη θέα των άλλων κτιρίων από το βλέμμα του περαστικού και δεν εμποδίζει τον ήλιο ή τη βροχή να περάσει από μέσα της.
Τρεις μεταλλικές ράβδοι συνδέονται, σε διαφορετικά ύψη, με τον κορμό του δέντρου για να εμποδίζουν πιθανή οριζόντια ταλάντωση της κατασκευής. Λευκά σκοινιά είναι πλεγμένα σε δίχτυ, προσφέροντας στους επισκέπτες δυνατότητα να ξαπλώσουν εκεί και να ξεκουραστούν.
Στη διάρκεια της παραμονής της εγκατάστασης, φιλοξενήθηκε εκεί μια σειρά μικρών εκθέσεων, δίνοντας δυνατότητα όχι συνηθισμένης εμπειρίας σε όσους ανέβαιναν στο δέντρο για να τις δουν.

B.T.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου