3.11.18

Αυτός είναι ο λόγος που θα δείτε κασκόλ τυλιγμένα σε δένδρα φέτος το χειμώνα

Aυτό που άρχισε από μια γυναίκα στην Αμερική ως ένας τρόπος να βοηθήσει άστεγους που κρυώνουν κατά την περίοδο του χειμώνα έχει γίνει πλέον ένα παγκόσμιο κίνημα που έφτασε και στην Ευρώπη. Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν το χειμώνα ένα κασκόλ μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά σε έναν άνθρωπο που κρυώνει καθώς το κεφάλι και τα αυτιά και ο λαιμός πρέπει να είναι καλυμμένα και ζεστά για να μην χάνετε πολύ από την θερμότητα του σώματος.
Όλα ξεκίνησαν από την Elizabeth Sammons που αρχικά έδεσε 5 κασκόλ στα δένδρα ενός μικρού πάρκου στην πόλη Fairbault της Μινεσότα και μοιράστηκε αυτή την κίνηση στα social media. Σύντομα άλλες γυναίκες άρχισαν να έρχονται σε επαφή μαζί της πλέκοντας κασκόλ με σκοπό να τα μοιράσουν στους άστεγους. Σαν αποτέλεσμα έφτιαξαν πάνω από 1000 κασκόλ τα οποία τα έδωσαν σε όποιον είχε άμεση ανάγκη και τα υπόλοιπα τα έδεσαν  γύρω από δέντρα σε περισσότερα από 20 τοπικά πάρκα.
Η κίνηση αυτή έγινε viral διαδόθηκε σε όλη την Αμερική και έφτασε μέχρι και στην Γαλλία. Μάλιστα μερικοί από τους συμμετέχοντες αφήνουν και μηνύματα πάνω στα κασκόλ όπως "Δεν έχω χαθεί! Παρακαλώ πάρε με μαζί σου αν κρυώνεις. Μείνε ζεστός!"

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου