2.11.18

Και Μουντιάλ, άντε EURO, θα φέρουμε προεκλογικά;

Πρόταση για συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 ή του EURO 2028 από τέσσερις βαλκανικές χώρες, προέκυψε σήμερα. 
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ πρότεινε κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030, από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, στην διάρκεια της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο, είχε αποκαλύψει πως ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εκδήλωσε την επιθυμία οι τέσσερις χώρες να διοργανώσουν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε βάθος δεκαετίας.
Τότε ο Μπορίσοφ εκδήλωσε την πρόταση: Να εξεταστεί, αν προλαβαίνουν οι 4 χώρες, για υποψηφιότητα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (ΦΙΦΑ) για το Μουντιάλ του 2030 ή στην ΟΥΕΦΑ για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2028.   
Κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία εξέλιξη που αποδεικνύει την μεγάλη δυναμική του εγχειρήματος και την προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, επιτρέποντας τους ακόμη και την εξέταση ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος, όπως είναι η από κοινού διοργάνωση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον κόσμο, του Μουντιάλ, το 2030.    Να σημειωθεί πάντως, ότι στην προσπάθειά αυτή, υπάρχουν ήδη ισχυροί αντίπαλοι.
Για το Μουντιάλ του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης. Επίσης η ομοσπονδία της Ιρλανδίας έχει  γνωστοποίησε πως θα σταθεί στο πλευρό των Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β.  Ιρλανδίας, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030. Επιπλέον σκέψεις για κοινή πρόταση έχουν εκδηλωθεί και από χώρες της Βορ. Αφρικής (Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο). Ίσως για το λόγο αυτό να έπεσε στο «τραπέζι» και το Ευρωπαϊκό του 2028.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου