2.11.18

Κυβέρνηση σκανδάλων, κυβέρνηση λαμογιών

Υπήρχαν κάποιοι καλοπροαίρετοι άνθρωποι που πίστευαν πως οι αριστεροί έχουν ένα άλλο ήθος.
 Είναι καλύτεροι άνθρωποι, γιατί διακονούν μια πιο ουμανιστική ιδεολογία και, στην Ελλάδα, δεν έφεραν μέχρι πρότινος κυβερνητικές αμαρτίες. Καλοπροαίρετοι άνθρωποι είναι, ειδυλλιακές σκέψεις κάνουν. 
Ομως οι κυβερνώντες κάνουν τα πάντα για να διαψεύσουν αυτούς τους ευήθεις πολίτες. Μέσα σε λίγες ημέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις καραμπινάτων σκανδάλων, που φανερώνουν πως στην κυβέρνηση επικρατεί πλέον το δόγμα «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει...».
 
Ας τα απαριθμήσουμε.
 
1.Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης μίλησε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο για διακίνηση 48 εκατομμυρίων ευρώ για να ψηφισθεί η συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή των Σκοπίων. Τα χρήματα αυτά ήταν ευγενική χορηγία του Σόρος. Ο πρωθυπουργός, αν και παρών, εσιώπησε. Μπροστά στην
αντίδραση του Ν.Κοτζιά, ο Π.Καμμένος ενώ αναίρεσε την αρχική του καταγγελία, μίλησε για κάτι πολύ βαρύτερο. Άφησε υπαινιγμούς για τον τρόπο χορήγησης βίζας από το υπουργείο Εξωτερικών, σε μια διαδικασία στην οποία εμπλέκονται και ιδιωτικές εταιρείες.
 
2. Προς την κατεύθυνση της υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από την βουλή των Σκοπίων, κινείται και η εξαγορά από την ΔΕΗ μιας ζημιογόνου εταιρείας ενέργειας με 4.8 εκατομμύρια ευρώ, ιδιοκτησίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ζάεφ και προσωπικού του φίλου. Με το ίδιο ποσό θα μπορούσε να εξαγορασθεί άλλη εταιρεία με υπερδιπλάσιο κύκλο εργασιών και πολύ καλύτερα οικονομικά στοιχεία.
 
3.Υπάρχει μια εκκρεμότητα, που θα τακτοποιηθεί μετά τις εκλογές, και αφορά την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Π.Καμμένος. Αυτή την υπόθεση την «έκλεισε» άρον –άρον ο Α.Τσίπρας για να προστατέψει τον συνεταίρο του. Ως γνωστόν, όμως, ό,τι κλείνει, ξανανοίγει.
 
4. Μόλις προχθές ήρθε μια τροπολογία στην βουλή με την οποία άλλαξαν εκ των υστέρων οι όροι του διαγωνισμού υπέρ του πλειοδότη και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς το ποσό της εφ΄απαξ πληρωμής από 20 εκατομμύρια μειώθηκε στα 10 εκατομμύρια. Αυτουργός όλων των παραπάνω ο υπουργός Χ. Σπίρτζης. Σκαστή παρανομία. Επεται συνέχεια.
 
5. Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο αφορά την επέκταση της σύμβαση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος μέχρι το 2046, καθώς η κυβέρνηση Α.Τσίπρα είχε συμφωνήσει τίμημα 600 εκατομμυρίων, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν και, ώ του θαύματος, το τίμημα ανήλθε στο 1,400.000 ευρώ. Ποιοι θα ενθυλάκωναν αυτήν την διαφορά των 800.000.000 ευρώ;
 
Το αξιοπερίεργο δεν είναι που οι αριστεροί αποδεικνύονται λαμόγια. 
Ούτε η ευκολία με την οποία παρανομούν. Το αξιοπερίεργο και αξιοκατάκριτο, συγχρόνως, είναι ο μακάριος ύπνος της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Σαν να ζούνε οι άνθρωποι σε άλλη κοινωνία. 
Μακρύ το χέρι του «Ρασπούτιν». Μεγάλες και οι πιέσεις. Κατανοητά όλα αυτά. Αλλά μπροστά σε τόσο κραυγαλέα σκάνδαλα θα έπρεπε οι Ελληνες δικαστές να έδειχναν περισσότερη ευαισθησία.
Βέβαια, μετά τις εκλογές όλες αυτές οι υποθέσεις θα διερευνηθούν και πάλι, οι ευθύνες –όχι μόνον πολιτικές—θα αποδοθούν και θα καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης πως αυτοί που επαγγέλονταν το νέο και άσπιλο, είναι πιο παλιοί και από τους παλιούς και πιο βρώμικοι και από τους βρώμικους.
Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει.
 
Σ. Μουμτζής
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου