1.11.18

Κατάλληλα τα σχολικά κτίρια στη Ζάκυνθο

Κατάλληλα κρίθηκαν όλα τα κτίρια που στεγάζονται σχολεία στη σεισμόπληκτη Ζάκυνθο.

Μη κατοικήσιμα προσωρινά, κρίθηκαν 72 κτίρια (δηλαδή ακατάλληλα προς χρήση μέχρι να επισκευαστούν). Έχουν υποστεί υλικές ζημιές από το μεγάλο σεισμό στη Ζάκυνθο. Μεταξύ αυτών των εγκαταστάσεων περιλαμβάνονται ιεροί ναοί και αποθήκες.
Ακόμη 76 κτίρια κρίθηκαν κατοικήσιμα.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 148 ελέγχους σε δημόσια κτίρια, οικίες, επαγγελματικούς χώρους, κτλ, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.
Θα ακολουθήσουν και άλλοι έλεγχοι στα ίδια κτίρια, σε σχέση με τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν
Στο μεταξύ κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του νησιού της Ζακύνθου, με ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου, του αντιδημάρχου Παιδείας, των προϊσταμένων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και εκπροσώπου της ένωσης γονέων του νησιού. Όπως τονίστηκε η απόφαση αυτή αφορά σε καθαρά προληπτικούς και ψυχολογικούς λόγους, καθώς έχουν κριθεί από σχετικούς ελέγχους κατάλληλα όλα τα σχολικά κτήρια.
Επισημάνθηκε ότι υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση νέων ισχυρών μετασεισμών, εν μέσω μαθημάτων, όπου οι μαθητές θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε συγκεκριμένους χώρους και από εκεί θα τους παραλάβουν οι γονείς τους με ασφάλεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου