1.11.18

Συνεχίζεται η ... καλοκαιρία

Μέγιστες θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε καλοκαίρι σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου σε αρκετές  περιοχές της κεντρικής και κυρίως νότιας χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές Γόρτυνα (Κρήτη) 31.1, Σπάρτη 30.2, Αιτωλικό 29.7, Αρφαρά Μεσσηνίας 29.6, Ωλένη Ηλείας και Μοίρες Κρήτης 29.5, Χίος 29,4. 

Ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί για ένα 24ωρο ακόμη τουλάχιστον. Το δελτίο πρόγνωσης για την Παρασκευή αναφέρει:

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, με περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες και ενισχυμένους βοριάδες στα ανατολικά θα υπάρχουν και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 β. στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 17 έως 26 β. στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 30 β. στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 24 β. στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως τους 27 β.), 18 έως 26 β. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Πατραϊκό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 β., αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 β. χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 β. Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου