5.12.18

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
   
Στα πλαίσια  εθελοντισμού και αλληλεγγύης και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, το σχολείο μας οργανώνει  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ από 12/12 έως 20/12 /2018, όπου θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και φάρμακα προκειμένου να τα διαθέσουμε στις οικογένειες παιδιών που έχουν ανάγκη, στα παιδικά χωριά SOS, στο κοινωνικό ιατρείο και στο κοινωνικό παντοπωλείο.
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να φέρουν τρόφιμα  και φάρμακα στο σχολείο.  
   
Αντιπροσωπεία του σχολείου μας  αποτελούμενη από  μαθητές και εκπαιδευτικούς θα επισκεφτούν την Τετάρτη 19 /12, το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, το Γηροκομείο Καλαμάτας, το Παπαδοπούλειο Ίδρυμα, προκειμένου να ψάλλουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

  • Την Κυριακή 2/12 στις 11.30 13.30 το Τμήμα Ένταξης σε συνεργασία με τους Φίλους Επιτραπέζιων Καλαμάτας οργάνωσαν συνάντηση  για επιτραπέζια παιχνίδια με παιδιά και γονείς .
  • Την Τετάρτη 5/12  στις 19.00 ομάδα μαθητών του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας με την καθηγήτριά τους κ. Εύη  Ντινοπούλου  αφηγήθηκαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν   κάλαντα σε μια εκδήλωση με τίτλο « Χριστούγεννα παντού» .
  • Την Δευτέρα 10/12 στις 17.00 θα γίνει εργαστήριο λινοτυπίας σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα με την επιμέλεια της εικαστικού κ. Μαρίας Μπουρίκα
  • Την Πέμπτη 13/12 στις 10.30 η  συγγραφέας Κατερίνα Ζωντανού θα διαβάσει στους μαθητές της Α’ τάξης το βιβλίο της «Γράμματα απ’ τον Αϊ Βασίλη».
  • Την Κυριακή 16/12 στις 18.00 προβολή ταινίας για τους μαθητές των  Α΄και Β΄τάξεων .

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΄΄Μιλώντας με τους ήρωες του 1821΄΄ της Θεοδώρας Λούφα- Τζοάννου

Την Τετάρτη   12/12 στις  18.30 θα γίνει εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές μεγαλύτερων τάξεων  του  βιβλίου : ΄΄Μιλώντας με τους ήρωες του 1821΄΄ της Θεοδώρας Λούφα- Τζοάννου
Ομιλητές :  Χαραλαμπόπουλος Χαράλαμπος, εκπαιδευτικός
                    Θεοδώρα Λούφα- Τζοάννου, συγγραφέας
Τον συντονισμό της παρουσίασης έχει ο δημοσιογράφος Λαγός Θανάσης
Το βιβλίο παρακολουθεί την επανάσταση από την πρώτη στιγμή. Μιλά για τις δύσκολες στιγμές του ξεκινήματος, για τις νίκες και τις ήττες, για τη θέληση των οπλαρχηγών και του λαού για ελευθερία ή θάνατο, για την εμπλοκή των ξένων δυνάμεων στην υπόθεση και υπενθυμίζει τις συνέπειες του διχασμού σε κάθε μεγάλο βήμα των λαών.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Οι τάξεις Α΄ και Β΄ με την επιμέλεια των δασκάλων των τάξεων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ετοιμάζουν και θα μας παρουσιάσουν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές την Δευτέρα  17/12 και ώρα  18.00 και την Τετάρτη   19/12 και ώρα  18.00 
  • Εορταστική αγορά θα λειτουργήσει στο σχολείο από  17 έως και 20/12 με πρωτοβουλία Συλλόγου Γονέων, με έργα και κατασκευές που επιμελήθηκαν  μαθητές και γονείς.
         Στην εορταγορά συμμετέχει  και η Σχολική  Βιβλιοθήκη με κατασκευές και έκθεση βιβλίου.


Ο Διευθυντής

Γιάννης Χριστόπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου