7.12.18

ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ !!! Κόβουν από τη διδακτέα ύλη τον Παύλο Μελά.

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να τεθεί εκτός διδακτέας ύλης από το βιβλίο Ιστορίας Γενικής της Γ΄Λυκείου το κεφάλαιο που αναφέρεται στον Μακεδονικό Αγώνα.

Στο έγγραφο του υπουργείου με θέμα «Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019» και ημερομηνία 18-10-2018 σημειώνεται: «Σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου (Ιστορία, Θρησκευτικά, Πολιτική Παιδεία, Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία, Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνιολογία, Φυσική Αγωγή) για το σχολικό έτος 2018-2019».

Στο έγγραφο παρατίθενται αναλυτικά κεφάλαια της Ιστορίας που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές της Γ' Λυκείου και κατ επέκταση ποια είναι αυτά που μένουν εκτός ύλης. Έτσι, ολόκληρος ο Μακεδονικός Αγώνας καθώς και εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς μένουν εκτός διδακτέας ύλης.

Στον σάλο που προκλήθηκε, το υπουργείο Παιδείας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη μείωση «έγινε προκειμένου να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην τρίτη γυμνασίου». Έτσι κρίνεται ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί στη Γ’ Λυκείου.


enikos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου