8.12.18

Κι όμως… Οι γενειάδες είναι τόσο βρόμικες όσο και οι τουαλέτες!



Η επανάσταση της γενειάδας μπορεί να είναι στην Ελλάδα ακόμα στα πάνω της, ωστόσο έρευνες μικροβιολόγων προειδοποιούν τους υπερήφανους γενειοφόρους ότι οι τρίχες του προσώπου μπορεί να είναι πιο βρώμικες από μια τουαλέτα.
Ο μικροβιολόγος John Golobic, της Quest Diagnostics στο Νέο Μεξικό, που ψάχνει για βακτήρια στις γενειάδες ανέφερε: «Γενικά δεν εκπλήσσομαι από πολλά πράγματα, αλλά αυτό με εξέπληξε».
geniaΑρκετές γενειάδες περιέχουν φυσιολογικά βακτήρια, αλλά μερικές περιείχαν τόσα πολλά και τέτοιου είδους, που ο μικροβιολόγος τις συνέκρινε με τουαλέτες. Αν υπήρχαν παρόμοια δείγματα στο σύστημα νερού, είπε ο επιστήμονας, θα έπρεπε η τουαλέτα να κλείσει για απολύμανση. «Είναι το είδος των βακτηρίων που εντοπίζονται στα ανθρώπινα περιττώματα», είπε ο κ Golobic.Τα επίπεδα βέβαια των βακτηρίων δεν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν κάποια ασθένεια, ωστόσο το κλειδί για να διατηρούνται καθαρές οι γενειάδες είναι το πλύσιμο των χεριών και το τρίψιμο του προσώπου. Και κατέληξε: «Προσπαθήστε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας όσο το δυνατόν περισσότερο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου