6.12.18

Έρχεται δριμύ ψύχος την Παρασκευή . Χιόνια και στην Πάρνηθα

Επιδείνωση έχει παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου με τη θερμοκρασία να σημειώνει μεγάλη πτώση.
Ήδη από το πρωί της Πέμπτης χιονίζει στην Πάρνηθα. 
Όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι στο Καταφύγιο Μπάφι από το πρωί της Πέμπτης χιονίζει στην Πάρνηθα. Τα μονοπάτια είναι χιονισμένα και θα χρειαστούν γκέτες και αρκετή προσοχή από τους ορειβάτες. Ο δρόμος χρειάζεται αλυσίδες καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται.
«Βουτιά» του υδράργυρου από την Πέμπτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.
Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη, κυρίως στα ανατολικά.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ.
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες – Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή
Σύμφωνα με το meteo.gr, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους που έως το μεσημέρι στις Σποράδες, την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά και την Εύβοια θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παγετός θα σημειωθεί έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ, τόσο στα ορεινά όσο και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -7 έως 2, στα κεντρικά από -1 έως 11, στα νότια από 4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 15, και στην Κρήτη από 10 έως 13.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, και μόνο τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 7 μποφόρ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου