15.11.19

Ένας στους 20 κτυπάει εισιτήριο στο μετρό

Σε 7.000 υπολογίζονται οι «τζαμπατζήδες» στα μέσα μεταφοράς, μόνο τον μήνα Οκτώβριο. Για το λόγο αυτό ο ΟΑΣΑ εντατικοποιεί τους ελέγχους για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης, με εντατικούς ελεγχους εισιτηρίων.

Η λαθρεπιβίβασης, κάθε χρόνο «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων στα έσοδα των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο ΟΑΣΑ ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους σεκιούριτι που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες και να ελέγχουν ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με «λαθρεπιβάτες» που σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τον Οκτώβριο υλοποιήθηκαν συνολικά 340.958 έλεγχοι από τους ελεγκτές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή έφτασε τους 162 επιβάτες, ενώ συνολικά επιβλήθηκαν 6.911 πρόστιμα.

Σε σχέση με το μήνα Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση κατά 34% στο σύνολο των ελέγχων, 18,04% στον αριθμό των ελέγχων ανά ελεγκτή και 6,5% στα επιβληθέντα πρόστιμα.

Τα στοιχεία αυτά υποστηρίζεται από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ δείχνουν την προσπάθεια που καταβάλετε, προκειμένου να υπάρξει αύξηση των εσόδων από την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής. Η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί είχε ξεφύγει τελείως.

Τουλάχιστον στην ΟΣΥ, όπως υπολογίζεται μόνο ένας στους 20 επικυρώνει το εισιτήριο του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου