14.11.19

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Ενωση των παρατάξεων Κοσμόπουλου - Τζαμουράνη ζητά ο Παν. Χειλάς !

Η επόμενη μέρα στην Πολιτική Ταυτότητα του Δήμου Καλαμάτας

Του Παν.Χειλά 
Η επόμενη ημέρα για το Δήμο Καλαμάτας προκύπτει από τη σύγκριση των μετρήσιμων αποτελεσμάτων των πρόσφατων και των προηγούμενων εκλογών (2014 & 2019). Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ψήφισαν 38.005 άτομα (το 56,32% του εκλογικού σώματος) με έγκυρα ψηφοδέλτια 36.412 (95,81%). Αντίστοιχα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ψήφισαν 37.864 (το 56,99% του εκλογικού σώματος) με έγκυρα ψηφοδέλτια 36.392 (96,11%).  
Σχεδόν το ίδιο πλήθος ατόμων (με μόλις 20 άτομα διαφορά). Ο πολιτικός χώρος ο οποίος θα διεκδικήσει με βεβαιότητα την επόμενη μέρα στο Δήμο Καλαμάτας είναι ο κεντροδεξιός χώρος και ο χώρος αυτός ανήκει πλέον στις δύο επικρατούσες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Οι δύο επικρατούσες παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι λανθασμένα διασπασμένες. Πρέπει να ενωθούν πολιτικά μέσω κοινής δημοκρατικής βάσης. 
 Είναι ο χώρος τον οποίο κατάφερε να εκφράσει πολιτικά σε εθνικό επίπεδο η διεύρυνση της παρούσας κυβέρνησης προς το κέντρο. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ποιος εκφράζει την έννοια «προοδευτικός» σήμερα στο Δήμο Καλαμάτας; Σίγουρα δεν είναι οι πολιτικές επιλογές Βασιλόπουλου προς την άκρα δεξιά, καθώς αντίστοιχα, και η μειωμένη πολιτική δυναμική του αριστερού χώρου. Προοδευτικός σημαίνει πρόοδος. Πρόοδος, εν έτη 2019, σημαίνει διεύρυνση προς τη σωστή πολιτική κατεύθυνση.

Η κα. Αλειφέρη επέλεξε να ακολουθήσει τον νυν δήμαρχο προδιαγράφοντας την επόμενη ημέρα για την παράταξή της. Δεν θα μπορέσει να θέσει ξανά υποψηφιότητα και να αξιώσει πολιτικά αποτελέσματα δεδομένου ότι ακολούθησε τις πολιτικές επιλογές του νυν δημάρχου. Κανείς δεν στηρίζει για πρώτο, αυτόν που επέλεξε συνειδητά να ακολουθήσει ως δεύτερος ανάμεσα στους δικούς του. Η κα. Οικονομάκου εκτέθηκε επιλέγοντας τον δρόμο της πολιτικής διαπραγμάτευσης, με τον νυν δήμαρχο να την παγιδεύει έξυπνα, αφήνοντας να διαρρεύσει η λογική: « ή παίρνω όλες τις θέσεις ή δεν σε στηρίζω», η οποία είναι αφενός κατακριτέα από του δημότες (δεν αποτιμάται έτσι το πολιτικό αποτέλεσμα από τους πολίτες) και αφετέρου δεν είναι κριτήριο σύναψης πολιτικής συνεργασίας ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι σε ένα πρότυπο δημοκρατικό κράτος. Σε αυτή τη διαπραγμάτευση ο νυν δήμαρχος σε πολιτικό επίπεδο βγήκε κερδισμένος στη λογική: «δεν εκβιάζομαι».
Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυνατά χαρτιά της ομάδας του κ. Νίκα δεν συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές, αφενός για να μην «καούν» από λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς, και αφετέρου, λόγω της άτυπης συμφωνίας που τέθηκε μεταξύ στελεχών προεκλογικά. Οι λάθος αυτοί πολιτικοί χειρισμοί δεν άργησαν να εμφανιστούν (χρειάστηκαν μόλις 2 μήνες). Με ελάχιστες εξαιρέσεις τα χαρτιά αυτά ανήκουν αποδεδειγμένα στον κεντροδεξιό χώρο, όχι στην άκρα δεξιά. Ένα, επίσης, σημαντικό στοιχείο που οφείλουν να εξετάσουν οι δύο παρατάξεις για την επόμενη μέρα είναι το ηλικιακό φάσμα των εκλεγμένων συμβούλων τους. Ένα μεγάλο ποσοστό των εκλεγμένων συμβούλων τους πιθανότατα δεν θα συμμετέχει στον επόμενο γύρο για ευνόητους λόγους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου