15.11.19

7 απλές συμβουλές, για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό κάνοντας οικονομία

Μια σειρά από απλές κινήσεις θα αποδειχθούν στην πράξη αρκετές, για να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι μας, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

 Πιο αναλυτικά, οι βασικές συμβουλές για να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας στον χώρο μας και να εξοικονομήσουμε χρήματα είναι:
  • Μην αερίζετε το σπίτι όταν έξω κάνει πολλή ζέστη ή πολύ κρύο.
  • Δημιουργείστε φυσική σκιά για τις βεράντες και τους κήπους με τη φύτευση φυλλοβόλων φυτών, που θα προστατεύουν τις ανατολικές πλευρές του σπιτιού. Τον χειμώνα που θα μένουν χωρίς φύλλα θα αφήνουν τον ήλιο να θερμαίνει το σπίτι, βοηθώντας με φυσικό τρόπο να αυξηθεί η εσωτερική θερμοκρασία.
  • Φροντίστε για την αποτελεσματική μόνωση της ταράτσας, αφού η θέρμανση ή η δροσιά μπορεί διαρρεύσει σε ποσοστό έως 40% από τη στέγη.
  • Στρώστε χαλιά ή μοκέτα σε κάθε χώρο του σπιτιού. Έτσι θα αποτρέψετε την απώλεια θερμότητας μέσω του πατώματος.
  • Ελέγξτε γύρω από το πλαίσιο της πόρτας μήπως εισέρχεται ο κρύος αέρας και τοποθετήστε στον πάτο της πόρτας αεροστόπ.
  • Καλύψτε τα παράθυρα με κουρτίνες από βαρύ, χοντρό ύφασμα που θα παγιδέψουν τη ζέστη στον χώρο.
  • Εάν βρίσκεστε στη φάση της κατασκευής ή της ανακαίνισης του σπιτιού σας, επιλέξτε διπλά τζάμια στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Τα διπλά τζάμια θα εξασφαλίσουν σταθερή θερμοκρασία μέσα στο σπίτι και η απόσβεση του πρόσθετου κόστους τους θα γίνει σύντομα, χάρη στην εξοικονόμηση ενέργειας που θα εξασφαλίσουν. Για ένα «πράσινο» σπίτι, είτε κατά την κατασκευή είτε στην ανακαίνιση, θα ήταν θετικό να χρησιμοποιήσετε όσο γίνεται φυσικά υλικά: ξύλο, πέτρα, φυσικός φελλός είναι πολύ αποτελεσματικά μονωτικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου