15.11.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Καλαμάτα!

Με έγγραφό της η Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ενημέρωσε τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο ότι :

«η πόλη της Καλαμάτας επελέγη ως ένας από τους σταθμούς της Λαμπαδηδρομίας, ταξιδεύοντας προς το Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ο δήμαρχος απάντησε ήδη, ευχαριστώντας την Επιτροπή και διαβεβαίωσε  πως ο δήμος θα ανταποκριθεί στα καθήκοντα φιλοξενίας - με τις προσήκουσες τιμές - της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία προγραμματίζεται να αφιχθεί στην Καλαμάτα στις 12 Μαρτίου 2020.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την Αφή της Φλόγας εξέδωσε ανακοίνωση:

«Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΙΟ 2020», η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνουν τις ημερομηνίες για τις τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που θα αποτελέσουν τμήμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «ΤΟΚΙΟ 2020».

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 12 Μαρτίου 2020. Το ελληνικό σκέλος της Λαμπαδηδρομίας θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020.

Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «ΤΟΚΙΟ 2020», στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 19 Μαρτίου 2020.

Η Φλόγα θα ταξιδέψει στη συνέχεια για την Ιαπωνία, όπου θα φτάσει στις 20 Μαρτίου 2020 και θα εκτεθεί για έξι ημέρες στην περιοχή Tohoku και τις περιφέρειες Miyagi, Iwate και Fukushima, εις ανάμνηση του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή τον Μάρτιο του 2011. Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους θα ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου υπό τον ήχο του μουσικού θέματος «Η Ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας», περιλαμβάνοντας και τις 37 περιφέρειες της Ιαπωνίας, με το στόχο να εμπνεύσει το ιαπωνικό έθνος να ενωθεί γύρω από τα μηνύματα της υποστήριξης, της αποδοχής και της αμοιβαίας ενθάρρυνσης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου