15.11.19

Από τον Ιούλιο το είχαμε γράψει.

 
Θα περάσει από Καλαμάτα και την Σπάρτη - Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε ... φωτιές

Από την Καλαμάτα και την Σπάρτη θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν μετά από 27 μήνες (Οκτώβριο του 2010) του Τόκυο. Η Φλόγα θα ανάψει όπως πάντα στην Αρχαία Ολυμπία αλλά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα ακολουθήσει νότια διαδρομή προς Μεσσηνία και Λακωνία, «αφήνοντας» εκτός περιοχές της Δυτ. Ελλάδας, όπως η Πάτρα.  
Μάλιστα ο δήμαρχος Πατρέων απέστειλε στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επιστολή - διαμαρτυρίας στην οποία αναφέρεται στη διαδρομή της Ολυμπιακής ΦλόγαςΚαι υποστηρίζει:
«Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει σκέψη κατά την επόμενη Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία να μην διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Πάτρα, ακολουθώντας για πρώτη φορά νοτιότερη διαδρομή από Καλαμάτα και Σπάρτη.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι υπάρχει σχετική εισήγηση, που θα συζητηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στις  12 -7- 19 το  newsmessinia.blogspot.gr είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο θέμα. Ιδού η απόδειξη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου