15.11.19

Επιτέθηκε σε διερμηνέα προσφύγων

Τις χειροπέδες πέρασαν σε έναν 47χρονο οι αστυνομικοί στην Ηλεία, καθώς , σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκε σε έναν διερμηνέα προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή.
‘Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ συλληφθείς στο Επιτάλιο Ηλείας,  χτύπησε διερμηνέα προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη και απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας των προσφύγων.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 47χρονος μετέβη σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη Λαμπείας στην Ηλεία, και κρατώντας ένα ξύλινο κοντάρι προκάλεσε σωματικές βλάβες σε διερμηνέα. Επίσης απείλησε και υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας.

Αργότερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη και απειλή.

Κάτοικοι της περιοχής –σύμφωνα με πληροφορίες – εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, γιατί όπως υποστήριζαν, δεν τους είχαν ενημερώσει για την φιλοξενία προσφύγων.

Από ρεπορτάζ του PatrisNews.gr προκύπτει πως η δομή της Δίβρης αναστέλλει την λειτουργία της για την φιλοξενία προσφύγων ύστερα από απόφαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Μετά από πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ο οποίος θέλοντας να ανταποκριθεί στην διαδικασία καλύτερων συνθηκών της δομής αλλά κυρίως και στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας μετά τις αντιδράσεις που ανέπτυξε, θα μεταφέρει τους 105 Αφγανούς πρόσφυγες σε άλλες δομές στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Όταν κριθεί πως η δομή Δίβρης θα είναι έτοιμη προς υποδοχή προσφύγων, θα μεταφερθούν εκ νέου γυναίκες και παιδιά Συριακής καταγωγής, κάτι το οποίο ήταν και ο όρος της Μητρόπολης Ηλείας για την παραχώρησή της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου