16.11.19

ΚΟΙΝΟΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΣ ΣΕ ΖΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ συνάντηση με τον Δήμαρχο Τριφυλίας είχε πρόσφατα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζαχάρως συνοδευόμενος από συνεργάτη του στο Δημοτικό μέγαρο της Κυπαρισσίας, μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα καθώς οι δεσμοί με τους 2 γειτονικούς Δήμους χάνοντας στα βάθη των χρόνων...
Ο Δήμαρχος Ζαχάρως συζήτησε με τον Δήμαρχο Τριφυλίας θέματα διμερών επαφών που αφορούν την κοινή πορεία των Δήμων, καθώς όπως έχουμε αναφέρει τόσο η Ζαχάρω όσο και η Τριφυλία μαζί με άλλους Δήμους της Ηλείας έχουν ταχθεί υπέρ της άρσης απαγορεύσεων που επιβάλλει το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο καθώς το θαλάσσιο μέτωπο ενώνει τους δύο Δήμους αναπτύσσοντας τουριστικά την περιοχή. Κοινός βηματισμός εξάλλου υπάρχει ήδη και για το μείζον θέμα που αφορά τον εθνικό δρόμο Πύργος- Καλονερό-Τσακώνα το οποίο μάλιστα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από Ηλεία και Αχαία καθώς οι φορείς θεωρούν ότι επιβάλλεται η ολοκλήρωση του άξονα με κάθε τρόπο.
Εξάλλου οι παράγοντες της Ζαχάρως είχαν δώσει πρόσφατα δυναμικό παρών στην εκδήλωση στήριξης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, κάτι που θα εξακολουθήσουν να πράττουν στο μέλλον καθώς οι στόχοι και οι οραματισμοί είναι κοινοί για την περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται η συνεργασία να αφορά κι άλλα ζωτικά θέματα όπως ο σιδηρόδρομος, η ένωση σημείου ενδιαφέροντος κι άλλα. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΕΡΓΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΆ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 

ΕΡΓΑ σε κοινοτικά διαμερίσματα της Κυπαρισσίας υλοποιεί ο Δήμος με καθαρισμό,


βελτίωση και ενίσχυση δρόμων και οδικών αρτηριών μαζί με αγροτική οδοποιία τις τελευταίες ημέρες.
Πιο αναλυτικά ήδη ολοκληρώθηκαν, από συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας, τα έργα αγροτικής οδοποιίας στον οικισμό Μαύρη Λίμνα - Δ.Κ. Κυπαρισσίας, της Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Σε εξέλιξη ήταν αυτή την εβδομάδα οι εργασίες αγροτικής οδοποιίας, καθώς επίσης κλαδέματος και καθαρισμού δένδρων, που πραγματοποιούν συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας.
Τέλος πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας, έργα αγροτικής οδοποιίας στην Τ.Κ. Βρυσών - Δ.Ε. Κυπαρισσίας, με τις φωτογραφίες να μαρτυρούν, για άλλη μια φορά, την τεράστια διαφορά της "πριν" και της "μετά" υπάρχουσας κατάστασης. 

ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ; 
ΤΑ σοβαρά θέματα φαίνεται ότι εξαντλούνται μόνο σε συνεδριάσεις του οικείου Δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, με τις παρατάξεις να ζουν τον δικό τους κόσμο αφού όλοι είναι ειδικοί επί παντός επιστητού.
Προφανώς οι παρατάξεις δεν μπορούν κάποια στιγμή να ασχοληθούν με τα ζωτικής σημασίας θέματα όπως είναι ο δρόμος Καλονερό-Τσακώνα για τον οποίο...μούγκα στην στρούγκα όπως μάλλιασε η γλώσσα μας, αποτυπώνοντας ηλεκτρονικά πολλές φορές αυτή την θλιβερή διαπίστωση.
Μπορεί οι 6 Δήμαρχοι της Ηλείας να πήραν την διαβεβαίωση ότι ο δρόμος Πάτρας- Πύργος πρέπει να γίνει άμεσα καθώς δεν νοείται χωρίς την Ολυμπία οδό με τις νέες παχυλές υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, αλλά η Τριφυλία και συνεπώς η Δυτική Μεσσηνία είναι ακόμα πίσω...
Χωρίς δρόμους, χωρίς λιμάνια και αλιευτικά καταφύγια, χωρίς έστω ένα υδατοδρόμιο, ένα ελικοδρόμιο, χωρίς σιδηρόδρομο, χωρίς έργα πολιτισμού με ένα κάστρο που καταρρέει, χωρίς μια αχτίδα φωτός.


Αν δεν γίνει τώρα ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ συνείδηση η διεκδίκηση όσων μας ανήκουν κι όσων μας οφείλουν, θα χάσουμε το τρένο της ανάπτυξης. Γιατί η ραστώνη των παρατάξεων που για όλα έχουν θέση αλλά όχι για την Τριφυλία με κάποιες εξαιρέσεις, θα φέρει άλλη μια 4ετία με κυβέρνηση φιλικά προσκείμενη στη περιοχή, θυμίζοντας μια χαμένη υπόθεση..


Γ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ 



http://www.freegr.gr
http://www.kyparissianews.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου