16.11.19

Πρόταση για Ποδηλατικούς αγώνες και προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στον Δήμο Μεσσήνης.

Γιάννης Λάσκαρης 
(δημοτικός σύμβουλος-γραμματέας Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ)

Μέσα από την συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καλαμάτας (ΠΟΚ)  το καλοκαίρι, με αφορμή την διοργάνωση ποδηλατικού γύρου για την ανάδειξη της πόλης της Μεσσήνης, των χωριών του Δήμου Μεσσήνης αλλά και ορεινών χωριών της Τριφυλίας, ανακαλύψαμε τη δυνατότητα που έχει η περιοχή για την διοργάνωση και φιλοξενία ποδηλατικών αγώνων καθώς και άλλων δράσεων γύρω από το ποδήλατο. 
Το ανάγλυφο του Δήμου Μεσσήνης, η μεγάλη έκταση οι ποικίλες εναλλαγές στις διαδρομές, τα καταστήματα εστίασης και οι υποδομές φιλοξενίας αλλά και τα αγροκτήματα ή τα  τυποποιητήρια προς επίσκεψη, προσφέρονται και γα την παράλληλη άνθηση του ποδηλατικού τουρισμού εκτός των αγώνων. 
Οι ποδηλατικοί αγώνες θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης και θα καλλιεργήσουν το γόνιμο έδαφος όπου θα καρποφορήσει ο ποδηλατικός τουρισμός που στο εξωτερικό γνωρίζει μεγάλη άνθηση. 
Ο Δήμος Μεσσήνης θα προσελκύσει ένα νέο κύμα επισκεπτών οι όποιοι λόγο φύσης του αθλήματος, καθώς αυτό επιτρέπει την άμεση επαφή με την φύση θα αναπτυχθεί μια διαρκής ροή  επισκεψιμότητας όλες τις εποχές του χρόνοι. 
Όσοι ενασχολούνται με το άθλημα του ποδηλάτου είναι παράλληλα και  λάτρεις των αξιοθέατων, της φυσικής ομορφιάς ενός τόπου και φυσικά των μνημείων του. Τόσο η πόλη της Μεσσήνης όσο και τα χωριά θα ευεργετηθούν και αναμφίβολα θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου