15.11.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Η εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Καλαμάτας, (διαδικασία που ξεκινά μετά την υπογραφή προ ολίγων ημερών συμφωνητικού με την ανάδοχο εταιρεία), ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. 
Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος εταιρεία με την επωνυμία «Σ. Ευσταθιάδης και Συνεργάτες Ε.Ε.» και διακριτικό τίτλο «Συγκοινωνιακές Λύσεις» προσέφερε, στο πλαίσιο διαγωνισμού, έκπτωση 32% επί προϋπολογισμού μελέτης 144.540,38 € με το ΦΠΑ.
Στη συνάντηση μετείχαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, άλλοι αιρετοί, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, όπως και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας. Συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο, προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη, παρουσιάσθηκαν αναλυτικά οι φάσεις της και η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων.
Η πρώτη ενημερωτική - διερευνητική διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί  9 Δεκεμβρίου (6μμ)  στο αμφιθέατρο της δημοτικής φιλαρμονικής και θα κληθούν εκπρόσωποι φορέων. Θα έχουν τη δυνατότητα να μετάσχουν και οι πολίτες. Σύντομα θα δημιουργηθεί και ιστοσελίδα, από την οποία θα ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος και φυσικά θα έχει τη δυνατότητα να καταθέτει τις προσωπικές του απόψεις.
Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση της μελέτης θα ολοκληρωθεί σε 5 μήνες. Η ανάδοχος εταιρεία έχει στη διάθεσή της προθεσμία 12 μηνών για την ολοκλήρωση της μελέτης. Όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσουν και άλλες φάσεις δημόσιας διαβούλευσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου