16.11.19

Πρεμιέρα τη Δευτέρα το "Δέκα" με την Όλγα

Από τη Δευτέρα ξεκινά η εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ-1.

Τίτλος της εκπομπής «10», αφού θα αρχίζει αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 10μμ και μαζί θα είναι Αντ. Δελατόλας και Ηλίας Κανέλης. Πίσω, αλλά και μπροστά από τις κάμερες, θα βρίσκονται για: το πολιτικό ρεπορτάζ η Κατερίνα Γαλανού, στην αρχισυνταξία της εκπομπής η Νικόλ Λειβαδάρη, τη σκηνοθεσία η Μαρία Ανδρεαδέλη. Θα τους πλαισιώνουν οι Κατερίνα Πλατή, Στέλιος Σαρέσκος και Εβελίνα Μπουλούτσου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών» η παραγωγή θα πάρει 97.128 ευρώ για τις πρώτες 19, μέσα στο 2019, εκπομπές. Ενώ και η ΕΡΤ θα χρειαστεί ως κόστος άλλα 9.414 ευρώ.
Για το 2020 και επιπλέον 176 εκπομπές, η παραγωγή θα πληρωθεί με 617.000 ευρώ, ενώ η ΕΡΤ θα συνεισφέρει επιπλέον 87.200 ευρώ.
Όλα αυτά χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές, εννοείται και χωρίς να υπολογίσουμε το ΦΠΑ.
Όσο για τα σκηνικά της εκπομπής, σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια, θα κοστίσουν πάνω από 32 χιλιάδες ευρώ.
Δηλαδή, συνολικά, η εκπομπή μέχρι το τέλος της τηλεοπτικής σαιζόν θα μας κοστίσει -εμείς θα τα πληρώσουμε- περισσότερα από 810 χιλιάδες ευρώ.

ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το ποσό των 2.205.000 ευρώ θα δώσει η κρατική τηλεόραση για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τις χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο της χορήγησης του 1,5% του προϋπολογισμού για την εγχώρια παραγωγή. Όπως γράφουν οι «τυπολογίες» συνολικά 33 κινηματογραφικές παραγωγές μεγάλου μήκους εντάσσονται στον κατάλογο συγχρηματοδότησης της ΕΡΤ, με μεγαλύτερο κονδύλι τα 100.000 ευρώ για τις διεθνείς συμπαραγωγές, ενώ 50.000 ευρώ προορίζονται για τις ταινίες χαμηλού μπάτζετ και 30.000 ευρώ για τις ταινίες τεκμηρίωσης. Οι διεθνείς συμπαραγωγές είναι 22 συνολικά και πολλές από αυτές έχουν ζητήσει ενίσχυση και μέσω του προγράμματος του ΕΚΟΜΕ.
Από την ανάλυση των στοιχείων της κινηματογραφικής ενίσχυσης προκύπτει ότι ωφελούνται από την ΕΡΤ συνολικά 22 εταιρείες παραγωγής, καθώς ορισμένες από αυτές έχουν πάρει χρηματοδότηση για δύο και τρία κινηματογραφικά έργα τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου