14.3.15

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η τρομοκρατία κατά blogger

 ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΟΙ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ !

Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει με τους
ανώνυμους θρασύδειλους  τραμπούκους  που δρουν επί χρόνια  ελεύθεροι στην Μεταμόρφωση , τρομοκρατώντας πολίτες, δημοσιογράφους ή όποιον τέλος πάντων δεν συμφωνεί με τις δικές τους ιδέες, τον δικό τους τρόπο ζωής και το αξιακό τους σύστημα..

Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί η πρωτοφανής ενέργεια που έγινε  σήμερα  το απόγευμα σε με απειλές κατά της ζωής του γράφοντος  και  οχετό  ύβρεων  στο πρόσωπο του

Ήταν λίγο πριν τις  16.00 το απόγευμα όταν  με ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε από καρτοτηλέφωνο  υπήρξε ευθεία απειλή κατά ζωής ,σε συνέχεια «τρομοκρατικών ενεργειών »  όπως εμπρησμοί σε ιδιοκτησίες του, κλοπές  κλπ

Οι απειλές  δεν σαν στόχο απλά έναν  blogger , αλλά συνολικά την ελευθερία της έκφρασης,  της άποψης, της ίδιας της δημοκρατίας τελικά .

 Είναι μια ενέργεια – σαφής προειδοποίηση από αυτούς τους σκοτεινούς κύκλους:
«Βουλώστε το για να μην πάθετε  και άλλο κακό, δεν  φρονηματιστήκατε έως τώρα ».

Μια φασίζουσα νοοτροπία που τα τελευταία χρόνια  κυριαρχεί στην περιοχή .
Το θέμα είναι  ότι η τρομοκρατία αυτή, βρίσκει  τελικά πρόσφορο έδαφος.
Ο τοπικός τύπος , που με αυτόν τον βάναυσο τρόπο κακοποιείται, καλείται πρώτος να αντισταθεί.

Η τοπική κοινωνία και οι θεσμικοί της φορείς καλούνται να πάρουν θέση για αυτές τις επιθέσεις  μοναδικές στα χρονικά αυτού του τόπου .

Τέλος, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι  κατά καιρούς και με περισσότερη ένταση αυτό το διάστημα με τις δηλώσεις τους και τις πράξεις τους «ενθαρρύνουν» αυτές τις πρακτικές, στοχοποιώντας  άτομα που δεν τους είναι αρεστοί.

Σάλος στην ελληνική showbiz! Διάσημος ηθοποιός έβγαλε πιστόλι και απείλησε επιχειρηματία στην Αράχοβα

Πήγε για σκι αλλά δημιούργησε πανικό...

O λόγος για Έλληνα ηθοποιό που βρέθηκε πρόσφατα στην Αράχοβα και την αναστάτωσε. 
Σύμφωνα με όσα μας είπαν άνθρωποι που ήταν παρόντες, ο σέξι ηθοποιός είχε μια λογομαχία με έναν άντρα με τον οποίο υπήρχαν μεταξύ τους οικονομικές διαφορές.
Η λογομαχία ήταν έντονη μέχρι που ο ηθοποιός έβγαλε πιστόλι... τότε κάποιος κάλεσε την αστυνομία της περιοχής όπου ζήτησε από τον ηθοποιό άδεια οπλοφορίας την οποία και είχε. 
Ωστόσο δεν συνεχίστηκε το γεγονός καθώς ο επιχειρηματίας δεν έκανε μήνυση και με την παρέμβαση της αστυνομίας το ζήτημα έληξε... πολλοί ωστόσο έκαναν λόγο για την αντίδραση του ηθοποιού κρίνοντάς την υπερβολική αλλά και επικίνδυνη σχολιάζοντάς τον με τα χειρότερα.
 
nassosblog

Βγήκαν οι κουκουλοφόροι και απειλούν πάλι !

ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ  ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗ !


Άντε πάλι, τα  ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα  ...αυτή τη φορά, με αναφορές ότι αν δεν …..συμμορφωθώ  θα με βρούν σε χαντάκι 


Ως κουκουλοφόροι, για μια ακόμη φορά  τα θρασύδειλα ψοφίμια  κρύβονται πίσω από την ανωνυμία... για να πετάξουν τις απειλές τους με υβρεολόγιο  που θυμίζει οχετό 


Τους απαντώ, ότι  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ!


Και... ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!


ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ των γιατρών στα .....χρόνια της κρίσης !!!

Από 200 ευρώ ξεκινάει το… φακελάκι για έναν φυσιολογικό τοκετό ή μία απλή οφθαλμολογική επέμβαση, ενώ για πιο «βαριά» χειρουργεία ξεπερνάει ακόμα και τις 5.000 ευρώ. 
Το 55,2% των χρημάτων που πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους σε δημόσια μονάδα Υγείας δεν συνοδεύεται από απόδειξη.
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Έθνος», η παραοικονομία στον χώρο της υγείας ανέρχεται ετησίως στο 1,5 δισ. ευρώ, με την πολιτεία να έχει απώλεια φόρων της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι οι πληρωμές για την υγεία προκαλούν μια επιπλέον επιβάρυνση 27% στα οικονομικά τους. Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα που έγινε για το φακελάκι σε 2.741 Ελληνες από διάφορες περιοχές. Την επιστημονική ευθύνη την είχαν οι καθηγητές Κυριάκος Σουλιώτης, Γιάννης Τούντας, Λυκούργος Λιαρόπουλος και Δάφνη Καϊτελίδου, η δικηγόρος Χριστίνα Γκόλνα και η επιστημονική συνεργάτης του Εργαστηρίου Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας Ολγα Σίσκου.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η ανάλυση του τρόπου με τον οποίο καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, καθώς υπάρχει σύνδεση με την εξουσία του γιατρού. Ενας τρόπος είναι η καθυστέρηση στην παροχή της απαιτούμενης φροντίδας μέχρι ο ασθενής ή η οικογένεια του αναγκαστούν να πληρώσουν. Ενας άλλος τρόπος είναι να εμφανιστεί δύσκολη η πρόσβαση στη θεραπεία. Υπάρχει τέλος και το φακελάκι που δίνεται οικειοθελώς ως ικανοποίηση του ασθενούς για τη φροντίδα και το αποτέλεσμα.
Ο τιμοκατάλογος ανά επέμβαση και φύλο
Για τους άνδρες
Σπονδυλοδεσία: 1.000€
Καρδιοχειρουργική επέμβαση: Από 5.000€
Επέμβαση προστάτη: Από 1.000€
Κολονοσκόπηση: Από 200€
Χειρουργική αντιμετώπιση κατάγματος: 1.000€
Για τις γυναίκες
Επέμβαση χολής: 350€
Οφθαλμολογική επέμβαση (ανά μάτι): 200-500€
Αφαίρεση γαλοκτοκήλης μαστού: Από 500€
Καισαρική τομή: 500-1.000€
Φυσιολογικός τοκετός: 200-2.000€
Ορθοπεδική επέμβαση: 1.750€

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Τίναξαν στον αέρα καφετέρια!

Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και στο σημείο πήγαν αρμόδια κλιμάκια για την αυτοψία του χώρου

Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη μία καφετέρια, στην περιοχή Ασπρόχωμα της Καλαμάτας, μετά από ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε από βόμβα.
Ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα, όταν το καφέ ήταν κλειστό κι έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα.
Ζημιές υπέστη και το διπλανό κατάστημα.

Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και στο σημείο πήγαν αρμόδια κλιμάκια για την αυτοψία του χώρου.
Προανάκριση για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενεργεί η ασφάλεια Καλαμάτας.

Άρχισε να πυροβολεί μόλις είδε το γείτονά του

Yπόθεση διένεξης μεταξύ γειτόνων

Την αλήθεια σε μια υπόθεση διένεξης μεταξύ γειτόνων από την ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας που αλληλομηνύθηκαν ερευνούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, μετά την καταγγελία του ενός ότι ο άλλος προσπάθησε να τον εκφοβίσει με μπαλωθιές, πράγμα που ο φερόμενος ως δράστης αρνείται κατηγορηματικά.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης όταν, σύμφωνα με την έγκληση που υπέβαλε ένας 66χρονος, τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι του ο 28χρονος γείτονάς του με τον οποίο έχει προσωπικές διαφορές βγήκε από το δικό του με ένα κυνηγετικό όπλο στα χέρια και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να τον τρομοκρατήσει.

Οι άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη, αλλά διαπίστωσαν ότι οι δύο καραμπίνες και το δίκαννο που βρήκαν στο σπίτι του είχαν νόμιμη άδεια κατοχής και δεν είχαν πυροβολήσει πρόσφατα! Μετά από αυτό, ο 28χρονος μήνυσε τον γείτονά του για ψευδή καταμήνυση και δυσφήμηση και οδηγήθηκαν μαζί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας με τον 66χρονο να κατηγορείται για απειλή και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ - Ερευνα του ΣΔΟΕ στα οικονομικά Λαλιώτη, Β. Παπανδρέου και Μακρυπίδη


Ερευνα του ΣΔΟΕ στα οικονομικά Λαλιώτη, Β. Παπανδρέου και Μακρυπίδη

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν τα δημοσιεύματα για οικονομικούς ελέγχους πρώην υπουργών. 
 Με επείγουσα έρευνά του, το ΣΔΟΕ ψάχνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία (αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) του Κώστα Λαλιώτη, της Βάσως Παπανδρέου, καθώς και του Ανδρέα Μακρυπίδη, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του το «Πρώτο Θέμα».
«Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Κώστας Λαλιώτης, απαντώντας στο δημοσίευμα και συνεχίζει. «Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες» επισημαίνει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Λαλιώτης προσθέτει: «Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ειδική έρευνα διεξάγεται και στην Χρηματιστηριακή της Alpha Bank, ενώ εισαγγελική έρευνα διεξάγεται και αναφορικά με την πώληση από την Εθνική Τράπεζα της «Πανγαία», η οποία με ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ πωλήθηκε σε ιδιώτη έναντι μόλις 36 εκατ. ευρώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ από Φλαμπουράρη: Το χρέος στην Ευρώπη είναι αέρας. Γι' αυτό κι εμείς θα πληρώσουμε με... αέρα


Φλαμπουράρης: Το χρέος στην Ευρώπη είναι αέρας. Γι' αυτό κι εμείς θα πληρώσουμε με... αέρα

Σύγκριση των χρεών της Ελλάδας με τα χρέη συνολικά της ευρώπης κάνει ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».
Ο κ. Φλαμπουράρης θεωρεί ότι οι ευρωπαίοι «δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την ευρωζώνη» και τονίζει ότι «έξοδος της Ελλάδας σημαίνει διάλυση της Ευρωζώνης».
Η δημοσιογράφος τον ρωτά αν υπάρχει κίνδυνος «ατυχήματος» και ο υπουργός επικρατείας απαντά: «Οχι δεν υπάρχει 'ατύχημα'. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Που τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;» Η δημοσιογράφος περίμενει μια ξεκάθαρη απάντηση: «Εσεις τι λέτε;»
Και ο υπουργός απαντά: «Αέρας είναι. Γι' αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα!...» και μετά από μια μικρή παύση ξεσπά σε γέλια.
Μνημόνιο
Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά ή και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εφόσον χρειαστεί, προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews». «Βεβαίως, να φωνάξει τον κ. Σαμαρά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να τους ενημερώσει και να συζητήσουν. Ή, εάν χρειαστεί, να προχωρήσουμε και σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, γιατί όχι;» απαντά σε σχετική ερώτηση.
Υπογραμμίζει πως η εξεταστική για το μνημόνιο θα γίνει για να μάθει ο κόσμος πώς μπήκε σε αυτό η Ελλάδα και σημειώνει: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Εμένα τουλάχιστον ούτε περνούν από το μυαλό μου ποινικές ευθύνες».
Επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξει διευθέτηση για το χρέος, ενώ τονίζει: «Αν δεν δώσει λύση (σσ. η συζήτηση για το χρέος) και χρειαζόμαστε πάλι δάνειο για να απληρώνουμε τα προηγούμενα δάνεια, δεν είναι λύση. Δεν θα καταλήξουμε σε μια τέτοια λύση, που ούτως ή άλλως δεν θα είναι αποδεκτή, διότι δεν λύνει το πρόβλημα».
Ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει αισιόδοξος για την εξεύρεση συμφωνίας και τονίζει κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά λύση έξω από την ευρωζώνη: «Εμείς ζητούμε λύση μέσα στην ευρωζώνη και νομίζω ότι θα την πετύχουμε. Από αυτά που έχουν πέσει μέχρι τώρα στο τραπέζι, φαίνεται πως θα πετύχουμε λύση. Όχι 100% αυτή που εμείς θέλουμε, αλλά σίγουρα μία που θα διευκολύνει την κατάσταση».
Αναφέρει ότι το θέμα των εκλογών είναι μεν στο τραπέζι, αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ούτε πως χρειάζονται εκλογές.
Στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για αιτήματα αλλαγής του: «Δεν θα κάνουν οι Γερμανοί ό,τι θέλουν. Αυτό είναι σαφές. Θέμα Βαρουφάκη ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πωληθεί η δημόσια περιουσία, «ούτε τα λιμάνια, ούτε τα αεροδρόμια, ούτε ο σιδηρόδρομος», αλλά μιλά για αξιοποίηση με συμμετοχή του Δημοσίου.

Κε. Νίκα καλό θα ήταν να αφήσετε τις λαϊκιστικές αντιευρωπαϊκές κορώνες και να εργαστείτε για έναν καλύτερο Δήμο Καλαμάτας

Μετά λύπης διαβάσαμε για την αδιανόητη κίνηση του δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα να κάνει συμβολικά παιχνίδια με τη σημαία της ΕΕ δηλαδή της κοινότητας που με επιλογή μας εδώ και δεκαετίες ανήκουμε  και ταυτόχρονα να αρνηθεί την πρόσκληση να συμμετέχει στο κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που μετέβη σε επαρχία της Γερμανίας προκειμένου οι Δήμοι της Περιφέρειας να εξοικειωθούν με τις γερμανικές αυτοδιοικητικές πρακτικές, επικαλούμενος την «κακή» αντιμετώπιση της χώρας μας από τη γερμανική κυβέρνηση.
Εδώ ερχόμαστε να αναρωτηθούμε. 
Πώς είναι δυνατόν ένας δήμος να χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να κάνει αναπλάσεις και έργα υποδομής και να θέτει υποψηφιότητα για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης,  αλλά την ίδια στιγμή να ψέγει την «κακή» Ε.Ε.; 
Μια ορθή πρακτική θα ήταν να εμφανίζεται αντιευρωπαϊκός, μόνο εφόσον αρνείται την όποια οικονομική βοήθεια. Ειδάλλως μιλάμε για απλό λαϊκισμό που μοναδικό σκοπό έχει τη συμπόρευση με το πνεύμα των καιρών και την άγραν  ψήφων από τα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.
Θα ήταν προτιμότερο ο δήμος Καλαμάτας με ταπεινότητα να είχε αποδεχθεί την πρόσκληση της γερμανικής επαρχίας, η οποία όπως πληροφορηθήκαμε είναι πρωτοπόρα σε αυτοδιοικητικά ζητήματα, όπως η σύγχρονη διαχείριση απορριμάτων, και να είχε μεταβεί στη Γερμανία. 
Σκοπός της αυτοδιοίκησης είναι να βελτιώνεται, ώστε να εξασφαλίζει, με τα μέσα που έχει, υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης για τους δημότες.
 Επομένως, κ. Νίκα καλό θα ήταν να αφήσετε τις λαϊκιστικές αντιευρωπαϊκές κορώνες και να εργαστείτε για έναν καλύτερο Δήμο Καλαμάτας, σεβόμενος την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟ ΧΑΡΗ ΞΥΔΗ !

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή το άρθρο του Χάρη Ξύδη στις «Γνώμες» του Ιστότοπου SDNA, τι στιγμή μάλιστα που ανέφερε το όνομα μου ,αλλά και υιοθετούσε κάποιες από τις προεκλογικές μου προτάσεις –δεσμεύσεις.
Παίζοντας με τις …λέξεις και την σημασία που έχουν όταν χρησιμοποιούνται, θα επισημάνω τα εξής: 

1)Σημειώνει ο κ. Ξύδης ότι « εκλέχτηκε ένα συμπαγές και ομοιογενές διοικητικό συμβούλιο…»
Τα προηγούμενα άραγε τι ήταν;
-Σε άλλο σημείο αναφέρει «Απαρτίζεται από ικανά και σοβαρά στελέχη της δημοσιογραφικής οικογένειας…»
Ενώ στις προηγούμενες διοικήσεις συμμετείχαν ανίκανοι και αστείοι!!!
2)Αναφέρεται ο κ. Ξύδης στη συνέχεια και προτείνει την δημιουργία ενός άτυπου συμβουλίου με στόχο την ενότητα του κλάδου για να αποκαλυφθούν όσοι ήθελαν να προσφέρουν η ήθελαν την καρέκλα .Και εκεί αναφέρει και το όνομα μου.
-Είναι γνωστές και οι σχέσεις και οι συνεργασίες του παρελθόντος και μέχρι ενός σημείου οι συμπάθειες και οι επιλογές .Σεβαστές. Από εκεί και πέρα όλα έχουν ένα μέτρο.
Κύριε Ξύδη,
Τα τελευταία 9 χρόνια στις τρείς προηγούμενες αναμετρήσεις στο ΠΣΑΤ ,στον οποίο εγώ ήμουν καθημερινά με δικά μου έξοδα και τον υπηρετούσα εθελοντικά ,σας είδα μόνο την ημέρα των εκλογικών αναμετρήσεων.
Κύριε Ξύδη στο ερώτημα σας αν εγώ εργάστηκα και συνέβαλα στην ενότητα του χώρου μας η ήθελα την καρέκλα σας θυμίζω:
Α)Τα 9 χρόνια πήγα στο σύνδεσμο 215.000 ευρώ χορηγίες για την επιβίωση του.
Β)Υπερασπίστηκα τα δικαιώματα των συναδέλφων στα γήπεδα ,συγκρούστηκα με παράγοντες ακόμη και με συναδέλφους για να διατηρηθούν κεκτημένα δικαιώματα, και το πλήρωσα επαγγελματικά .
Γ)Εγώ κ .Ξύδη είμαι ο Α΄ Αντιπρόεδρος στην ιστορία του ΠΣΑΤ που όντας στη… καρέκλα όπως σημειώνεις απολύθηκα και από την ΕΡΤ και από τον ΟΠΑΠ!!!Μια και γράφεις για καρέκλες και έχεις απορίες.
Τα 9 χρόνια μου στο ΠΣΑΤ καθημερινά ξέρουν πολύ καλά και αυτοί που με καταψήφισαν και αυτοί που δεν ήρθαν να ψηφίσουν ότι κατέθεσα την ψυχή μου.
Όσο για την καρέκλα; Δεν είμαι ούτε από τους χαρακτήρες ,ούτε από τους δημοσιογράφους που χρειάζονται καρέκλες για να φανούν όπως υπονοείτε .Και πάνω από όλα δεν είμαι από τους χαρακτήρες που θα πουλήσω και την ψυχή μου στο διάβολο για να γίνω πρόεδρος στο ΠΣΑΤ(Το τελευταίο αν θές στο αναλύω προς το παρόν δια ζώσης μέχρι κεραίας)
Αγαπητέ κ.Ξύδη στην προτελευταία επισήμανση σου ότι «Δεν έχουν νόημα οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις αλλά η στροφή στην ελληνική οικογένεια …»λυπάμαι που θα σας δυσαρεστήσω αλλά ο φίλος σας πρόεδρος δεν μπορεί να αγνοήσει τον ρόλο και τις πρακτικές που χρησιμοποίησε ως επαγγελματίας συνδικαλιστής για να γίνει πρόεδρος.
Και επειδή ούτε εγώ είμαι ο Σωτήρης Τριανταφύλλου (Ευτυχώς)σας επισημαίνω κάποια από τα γεγονότα που συνέβησαν για πρώτη φορά στο ΠΣΑΤ με τόσο έντονο και προκλητικό τρόπο.
1)Πρώτη φορά ο Οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Νίκος Συνοδινός είχε στήσει στρατηγείο στην ΠΟΕΣΥ και έπαιρνε τηλέφωνα συναδέλφους δίνοντας μάλιστα και γραμμή και μέσω του διαδικτύου!!!
2)Πρώτη φορά  γενική συνέλευση του ΠΣΑΤ η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ από μικροφώνου έπλεκε το εγκώμιο του κ. Τριανταφύλου και συνεργατών του!!!
3)Από το μεσημέρι ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ ήξερε το αποτέλεσμα(Όλως τυχαίως είχε… μετρήσει καλά τα κουκιά και τις συνδρομές) και το διέδιδε στο πεζοδρόμιο της Ασκληπιού!!!
Όσο για τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και την λειτουργία του, θα ενημερωθεί ο χώρος μας σε λίγες ημέρες.
Αυτά και πολλά αλλά κ. Ξύδη ως πρακτικές για μένα ήταν άγνωστα και θα παραμείνουν άγνωστα και ξένα με την ηθική μου  .
Ο ΠΣΑΤ έχει ήδη γίνει παράρτημα και τον έκανε έτσι ο φίλος σας.
Σε αυτόν τον ΠΣΑΤ μένω απλό μέλος γιατί σέβομαι την ιστορία του και μόνο.
ΥΓ: Για να δώσω ένα ακόμη δείγμα στο κ. Ξύδη να καταλάβει ότι δεν ήμαστε χθεσινοί ούτε ηλίθιοι ας διαβάσει τον διάλογο μου με άνεργο συνάδελφο μετά τις εκλογές.
Για ποια ενότητα μιλάτε κ. Ξύδη σε ένα κινεζοποιημένο και αμετανόητο χώρο που ο ένας επιδιώκει να φάει τις σάρκες του άλλου και με τους πονηρούς να επιδίδονται στην φτηνή αγοραπωλησία ελπίδας; 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ.
Έναρξη συνομιλίας
Τρίτη 9:54π.μ.
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: γίγαντα πετράν βρήκες λεφτά και ψήφισες Τριανταφύλλου ρε μάγκα

-ΑΝΕΡΓΟΣ-ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΦΡΑΓΚΟ
τι έγινε

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΠΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ
τι εννοείς ότι θα πάρεις μια απόδειξη

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 15 ΓΙΟΥΡΟΣ

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΗΓΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ...
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΤΣΙ;

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΗΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑ
κατάλαβα.
ποιους άλλους ξέρεις οτι ψήφησαν έτσι ρε Πετράν;

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ
και ποιος στο επιβεβαίωσε;

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΣΕ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ
ποιος ρε φίλε

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΗΤΑΝ ΚΑΜΠΟΣΟΙ...

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΜΗΝ ΜΕ ΖΗΤΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ
ρε Πέτρο άλλο σε ρωτώ .Η κοπέλα σου έδωσε απόδειξη χωρίς να πληρώσεις έτσι; Τι σου είπε δηλαδή για να καταλάβω

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΤΙΠΟΤΑ
Ήρθες στο ΠΣΑΤ πήρες το χαρτάκι και την απόδειξη και πήγες και ψήφησες;

ΑΝΕΡΓΟΣ-Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ

ΑΝΕΡΓΟΣ-ΜΠΡΟΣΤΑ ΗΣΟΥΝ... ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΛΕΦΤΑ;;;
χωρίς να δώσεις τα 15 ευρώ σου έδωσαν χαρτάκι ότι τα έδωσες και είσαι οκ; Αυτό δεν έγινε;
ΑΝΕΡΓΟΣ-ΝΑΙ
εγώ σε είδα βγαίνοντας από την τουαλέτα στο φευγα

ΑΝΕΡΓΟΣ-OK
Από την εφορευτική δεν μου είπες ποιος σου είπε ότι είναι οκ μπορείς να ψηφίσεις χωρίς να πληρώσεις

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία

Αντώνης Αντωνόπουλος
Αθλητικός Συντάκτης
Μέλος ΠΣΑΤ-ΕΣΗΕΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΖΟΣ:Τον εκτιμούν, τον εμπιστεύονται, αναγνωρίζουν τον αγώνα του και τον στηρίζουν με τις δωρεές τους !

Ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες πέντε (5) σημαντικά έργα με δωρεές των γνωστών οικογενειών Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, Βικτωρίας Καρέλια και Αθανασίου Μαρτίνου

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες  ημέρες,  πέντε (5) σημαντικά έργα στις δομές Υγείας της Μεσσηνίας,το κόστος των οποίων προέρχεται από μεγάλες δωρεές των ανωτέρω οικογενειών.

Ειδικότερα η οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου χρηματοδότησε

1.     Την οριστική μελέτη και όλες τις αδειοδοτήσεις για την προσθήκη ενός ορόφου 1.000 τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική προϋπολογισμού 80.000€. Η μελέτη είναι έτοιμη και τις επόμενες ημέρες εγκρίνεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.
2.     Την επισκευή και πλήρη λειτουργία όλων των πλυντηρίων-στεγνωτηρίων του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών προϋπολογισμού 30.000€, λύνοντας έτσι ένα χρόνιο  πρόβλημα που αφορά το πλύσιμο του ιματισμού του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών και του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Η οικογένεια Καρέλια προχώρησε μόλις πρόσφατα:

3.     Στην προμήθεια ενός σύγχρονου μηχανήματος της ουρολογικής κλινικής προϋπολογισμού περίπου στις 50.000€ και επίσης
4.     Στην προμήθεια λευκού ιματισμού για το Νοσοκομείο  Καλαμάτας προϋπολογισμού 15.000€

      5. Τέλος ο Αρκάς -με καταγωγή από Στεμνίτσα- εφοπλιστής  Αθανάσιος Μαρτίνος προχώρησε στην προμήθεια ενός πλήρους κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης με τις πιο σύγχρονες κάμερες προϋπολογισμού 30.000€. 
Αυτή η δωρεά σε συνδυασμό   με άλλες παρεμβάσεις έχουν καταστήσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας ένα καλά φυλασσόμενο χώρο.

Από την πλευρά μας έχουμε να πούμε το εξής:

Κανένας πλούσιος δε πετάει τα λεφτά του -όσα και να έχει- εάν δεν έχει πειστεί ότι εκεί που θα πάνε θα πιάσουν τόπο. Και τόπο πιάνουν όταν ένα Νοσοκομείο διοικείται νοικοκυρεμένα και αποτελεσματικά. Τότε μόνο συμβάλεις και εσύ από την πλευρά σου, προκειμένου  να πειστούν κάποιοι για να πραγματοποιήσουν τέτοιες γενναιόδωρες πράξεις.
Τελικά πάντα η σκληρή δουλειά, η αποτελεσματικότητα,  η εντιμότητα, το ήθος και η αξιοπρέπεια εκτιμώνται απ´ όλους.

Παπαδημούλης: Δεν έχουμε εντολή ρήξης και επιστροφής στη δραχμή


Παπαδημούλης: Δεν έχουμε εντολή ρήξης και επιστροφής στη δραχμή

«Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι σταθερή, ισχυρή, σοβαρή και μυαλωμένη. Ασφαλώς και δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική περιπέτεια. Δεν έχουμε εντολή ρήξης και επιστροφής στη δραχμή. Έχουμε εντολή διαπραγμάτευσης και εξεύρεσης αμοιβαίας επωφελούς λύσης εντός της Ευρωζώνης» ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Υπογραμμίζει πως «το επόμενο διάστημα πρέπει να προχωρήσουν εντατικά και σε πολιτικό επίπεδο και κυρίως σε επίπεδο των τεχνοκρατών οι αναγκαίες συζητήσεις έτσι ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν ως πλαίσιο στις 20 Φεβρουαρίου. Οι χρονικές προθεσμίες είναι πιεστικές και πρέπει να τρέξουμε».
Ο κ. Παπαδημούλης εξηγεί πως «για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας έστω με κάποιες καθυστερήσεις, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η ρευστότητα, να ακυρωθεί το σχέδιο στραγγαλισμού της χώρας και να μετάσχουμε , από το καλοκαίρι και μετά στο σχέδιο ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

BILD - «Διώχνουν τον Γ. Βαρουφάκη, έρχεται ο Γ. Δραγασάκης»


«Διώχνουν τον Γ. Βαρουφάκη, έρχεται ο Γ. Δραγασάκης»

«Χάνει την εξουσία ο Γιάνης Βαρουφάκης;» είναι το ρητορικό ερώτημα της γερμανικής εφημερίδα Bild σε ρεπορτάζ που έχει γίνει βασικό θέμα στο portal της, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια για υποβάθμιση του υπουργού Οικονομικών και για ενεργότερο ρόλο του Γιάννη Δραγασάκη στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Επικαλούμενη τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό, από την οποία ο υπουργός Οικονομικών απουσιάζει, καθώς μετάσχει σε συνέδριο στην Ιταλία, η εφημερίδα αναφέρει ότι «η Αθήνα αγωνίζεται για μια νέα προσέγγιση προκειμένου να διασωθεί από μια επικείμενη χρεοκοπία. Μόνο ένας δεν κάθεται πια στο τραπέζι – και η επιστροφή του είναι αμφισβητούμενη».

«Επισήμως ο αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών δεν κάθεται στο τραπέζι επειδή βρίσκεται στη λίμνη Κόμο: ωστόσο Έλληνες αναλυτές ερμηνεύουν το γεγονός, σχολιάζοντας ότι έχασε την εύνοια και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Για να το πούμε απλά ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι έτοιμος να καταρρεύσει!»

«Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλο τον Βαρουφάκη μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του, το λούστρο του πολιτικού ροκ σταρ με τη μεγάλη μηχανή, τις ωραίες γυναίκες και το δερμάτινο μπουφάν έφυγε» προσθέτει η Bild.

«Με αυτόν τον τρόπο πολιτική ταπείνωση του Βαρουφάκη ολοκληρώνεται»

- Πρώτα ο Τσίπρας τον απέσυρε από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, καθώς οι ευρωσυνάδελφοι δεν ήθελαν να τού μιλάνε και ο Σλοβάκος συνάδελφός του έκανε αστεία για την ποιότητα της δουλειά του

- Και τώρα ο Βαρουφάκης πρέπει να δεχθεί επίσης την απόλυτη ταπείνωση – η οποία πάρα ταύτα, θα είναι καλά νέα για την υπόλοιπη Ευρώπη και την τρόικα.

«Η συνέπεια είναι ότι τις συζητήσεις για τα απαιτούμενα βήματα για την ολοκλήρωση της παράτασης βοήθειας στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, έχει στην πραγματικότητα αναλάβει ο 68χρονος Γιάννης Δραγασάκης – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Βαρουφάκης θα επικεντρωθεί περισσότερο στον στρατηγικό σχεδιασμό» υποστηρίζει η Bild.
Πηγή: Skai

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ! ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ & ΤΟΚΩΝ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ

Γράφει η Αναστασία Μήλιου, Δικηγόρος Παρ’Εφέταις*

Όταν  παραβιάζεται από την Τράπεζα η βαρύνουσα αυτήν υποχρέωση σαφήνειας και διαφάνειας σχετικού Γενικού Όρου Συναλλαγής, αυτό επηρεάζει και τις Διαταγές Πληρωμής οι οποίες προσβάλλονται με ανακοπή και αναστολή, με μεγάλη πιθανότητα  πλήρους απόρριψής τους, υπέρ του δανειολήπτη ειδικά ότανείναι σε οικονομικά δυσμενή θέση, αλλά καλόπιστος, δηλ. έχει δώσει τα προηγούμενα χρόνια δείγματα συνεπούς και συνεργάσιμου οφειλέτη, έχοντας αποπληρώσει πλήρως και εμπροθέσμως έτερο δάνειο ή αν κάνει μικρές καταβολές ακόμα κι αν αυτές δεν επαρκούν για την εξόφληση της εκάστοτε μηνιαίας δόσης.
Από το πλήθος των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται τον τελευταίο καιρό, συνάγεται ότι οι τράπεζες αν καιείναι ενήμερες για την ύπαρξη και το περιεχόμενο της ΑΠ 1219/01 και άρα την ακυρότητα των ΓΟΣ που περιέχουν οι συμβάσεις τους, παρ΄ όλα αυτά κατά την πάγια πρακτική τουςεπιβάλουν στους δανειολήπτες  τους άκυρους ΓΟΣ, εκμεταλλευόμενες προς τούτο την οικονομική ανάγκη και απειρία τους  περί τα νομικά, με αποτέλεσμα να συνάπτονται  οι - με φανερή δυσαναλογία παροχής και αντιπαροχής - επίδικες συμβάσεις και να υποστούν οι δανειολήπτες υπέρμετρη σε σχέση με την παροχή περιουσιακή βλάβη.
Οι καταχρηστικοί και άκυροι κατά συνέπεια ΓΟΣ αφορούν κυρίως τα επιτόκια των δανείων.  Σύμφωνα δε με την 5 ΠΔ/ΤΕ υπ’ αριθ. 2286/28-1-1994 που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του άρθ. 1 του Ν. 1266/1982 σχετικώς με τα καταναλωτικά δάνεια και τα χρεωστικά υπόλοιπα λογαριασμών πιστωτικών δελτίων, τα επιτόκια καθορίζονται ελεύθερα από τα πιστωτικά ιδρύματα με την επιφύλαξη όμως των διατάξεων περί ελαχίστων ορίων επιτοκίων χορηγήσεων που τυχόν ισχύουν. Τα τραπεζικά επιτόκια είναι σήμερα κατά κανόνα ελευθέρως διαπραγματεύσιμα και το ισχύον γι’ αυτά καθεστώς δεν συνοδεύεται από τη θέσπιση ανωτάτων ορίων.
Η επέμβαση του νομοθέτη περιορίζεται στη ρύθμιση των εξωτραπεζικών μόνο επιτοκίων. Εξάλλου τα εξωτραπεζικά επιτόκια παρά τον περιορισμό τους στις εξωτραπεζικές συναλλαγές δεν παύουν να έχουν γενικότερη κοινωνικοοικονομική σημασία και να αφορούν και τις τραπεζικές συμβατικές σχέσεις. Ο κοινωνικός και οικονομικός σκοπός του δικαιώματος στην ελεύθερη διαμόρφωση των τραπεζικών επιτοκίων είναι η συμπίεση τους κάτω από τα όρια των εξωτραπεζικών. Έτσι, η συμφωνία για επιτόκια που υπερβαίνουν τα ανώτατα αυτά όρια δεν παύει να απαγορεύεται από το νόμο (ΑΚ 281).
Ενόψει των ανωτέρω, γενικός όρος που επιτρέπει στην τράπεζα να καθορίζει εκάστοτε συμβατικό τόκο με τον οποίο θα χρεώνεται ο λογαριασμός του πελάτη στις περιπτώσεις τμηματικών εξοφλήσεων (καταβολών σε δόσεις) είναι καταχρηστικός και συνεπώς άκυρος λόγω αντιθέσεως του στο άρθ. 2 παρ. 7 περ. ια του Ν. 2251/1994, όταν δεν καθορίζονται κριτήρια ειδικά εκ των προτέρων και εύλογα για τον καταναλωτή – πελάτη.
Ένας τέτοιος όρος εμφανίζει αοριστία, αφού επιτρέπει στην προμηθεύτρια κατά την έννοια του νόμου Τράπεζα να προσδιορίζει οποτεδήποτε συμβατικό τόκο, χωρίς να είναι εκ των προτέρων γνωστά στον καταναλωτή – πελάτη κριτήρια ειδικά και εύλογα, πράγμα που οδηγεί στη διάψευση των τυπικών και δικαιολογημένων προσδοκιών του πελάτη ως προς την εξέλιξη της συναλλακτικής σχέσεως με την τράπεζα.
Παραβιάζεται έτσι από την Τράπεζα η βαρύνουσα αυτήν υποχρέωση σαφήνειας και διαφάνειας του σχετικού Γενικού Όρου Συναλλαγής,
Αποτέλεσμα όλης αυτής της πρακτικής είναι οι  ανακοπές και οι αναστολές κατά των Διαταγών Πληρωμής να γίνονται δεκτές από τα Δικαστήρια ιδιαίτερα αν συντρέχουν οι ακόλουθοι λόγοι:
 α)  Αν η Διαταγή Πληρωμής εκδόθηκε μη νομίμως, στηριζομένη σε σύμβαση στην οποία εμπεριέχονται  άκυροι Γενικοί Όροι Συναλλαγών
 β) Όταν δεδομένης της φύσεως των ΓΟΣ, οι οποίοι είναι πάντοτε προδιατυπωμένοι, πολύ περισσότερο δε για αυτούς που προδιατυπώνουν οι τράπεζες, καθίσταται σαφές, ότι οι τράπεζες αποσκοπούν στη σύναψη της σύμβασης ως ενιαίο σύνολο, μη επιδεχόμενων επ’ αυτού καμίας διαπραγμάτευσης και συνεπώςόταν συνάγεται με βεβαιότητα ότι η εκάστοτε τράπεζα δεν θα είχε επιχειρήσει τη σύναψη της σύμβασης χωρίς το άκυρο μέρος. Κατά τα ανωτέρω, η δικαιοπραξία κατά το υπόλοιπο αυτοτελές μέρος δεν είναι ισχυρή, διότι συνάγεται ότι τα μέρη δε θα επιχειρούσαν τη δικαιοπραξία χωρίς το άκυρο μέρος αλλά - ιδίως η τράπεζα - απέβλεπε σ’ αυτή ως ενιαίο αδιάσπαστο σύνολο (άρθρ. 181 Α.Κ),
 γ) Εφ’΄σονενυπάρχει δεδικασμένο (ΑΠ 1219/2000, 1127/2005 και 819/2013) δεσμεύον την τράπεζα  ως μέλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (άρθ. 76 παρ. 1. 83, 321. 322, 324, 325, 329 και 331. 699 ΚΠολΔ, ΦΕΚ Β’ 1646/14.08.2008, Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 294/16.1.2007 Εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, ΑΠ 516/75 ΝοΒ 23/1258, και άρθ.10 παρ. 20 Ν. 3587/2007 «περί προστασίας Καταναλωτών»),
 δ)Ανεξεδόθη κατά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος (άρθ. 281 ΑΚ) εκ μέρους της τράπεζαςη οποία εγνώριζε την καταχρηστικότητα αυτή,
ε)Συνήθωςη αναγραφή επί της σύμβασης ότι η μη αμφισβήτηση της οφειλής εντός 30 ημερών από την λήψη του μηνιαίου λογαριασμού θεωρείται ως ανεπιφύλακτη αποδοχή, αποτελεί πλασματική αναγνώριση χρέους (άρθ. ΑΚ 873), που συνιστά άκυρη δικαιοπραξία ως αντίθετη προς τα χρηστά ήθη (άρθ. 178 και 179 ΑΚ).
στ) Αν το αμφισβητούμενο ποσό τυγχάνει μη εκκαθαρισμένο, και βέβαιο διότι διαμορφώθηκε χωρίς τον αυτεπάγγελτο επανακαθορισμό της απαίτησης της τράπεζας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 924 Κ. ΠολΔ και 39 παρ. 1 και 2 του Ν. 3259/4-8-2004 (ΦΕΚ 149 Α74-8-2004) που ορίζει ότι «..1. Η συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή από κάθε είδους συμβάσεις δανείων ή πιστώσεων, οι οποίες συνομολογούνται ή έχουν συνομολογηθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου με πιστωτικά ιδρύματα, δεν δύναται να υπερβαίνει το τριπλάσιο του κατά περίπτωση ληφθέντος κεφαλαίου εκάστου δανείου ή πίστωσης ή του αθροίσματος των ληφθέντων κεφαλαίων περισσότερων δανείων ή πιστώσεων ή προκειμένου περί αλληλόχρεων λογαριασμών, του ποσού της οφειλής, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά την τελευταία εκταμίευση του λογαριασμού, με την επιφύλαξη των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου»,
Εφ’οσον συντρέχουν όλες ή κάποιες από τις ανωτέρω προϋποθέσεις και εφ’όσον αποδειχθεί και η οικονομική αδυναμία του οφειλέτη και ανεπανόρθωτη βλάβη στην περιουσία του, η εκτέλεση τέτοιων Διαταγών Πληρωμής αρχικώς αναστέλλεται και στην πορεία με την συζήτηση της ανακοπής που είναι μεταγενέστερη δικαστική πράξη απορρίπτονται.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ
              ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
www.legalaction.gr, fb: Αναστασία Μήλιου

Τραγουδίστρια εγκατέλειψε τις πίστες και εκτρέφει γαϊδουράκια!

Η τραγουδίστρια εγκατέλειψε τις πίστες της Αθήνας και ζει πλέον σε φάρμα στην Κύπρο όπου εκτρέφει γαϊδουράκια ενώ παράγει και προϊόντα από το γάλα τους.

Εδώ και μερικά χρόνια η Στέλλα Γεωργιάδου έχει επιστρέψει μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα της και απολαμβάνει τις χαρές της ζωής κοντά στη φύση κάνοντας τις καλλιτεχνικές εμφανίσεις της στο ειδυλλιακό Κτήμα Γεωργιάδη που διατηρεί με τον αδελφό της Πιερή. Πριν από μερικούς μήνες ωστόσο οι δυο τους συνέπραξαν και στη δημιουργία της φάρμας Golden Donkeys, όπου εκτρέφονται γαϊδουράκια και παράγονται προϊόντα από το γάλα τους, το οποίο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

«Όλα άρχισαν από την αγάπη του αδελφού μου για αυτά τα υπέροχα πλάσματα», λέει η τραγουδίστρια στην «Espresso» και συνεχίζει: «Ο Πιερής άρχισε να έχει γαϊδουράκια για τουριστικούς λόγους πριν από δύο χρόνια. Σταδιακά ο αριθμός τους αυξήθηκε, αφενός λόγω αναπαραγωγής και αφετέρου επειδή ο αδελφός μου πρόσφερε επίσης τροφή και φροντίδα σε παρατημένα γαϊδουράκια που του έφερναν. Όταν το κοπάδι μεγάλωσε, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δική μας φάρμα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 211 γαϊδουράκια. Το μικρότερο από αυτά είναι η Καλυψώ που γεννήθηκε την περασμένη Δευτέρα και δεν χορταίνω να την αγκαλιάζω και να παίζω μαζί της. Γενικά, όταν δεν είμαι πολύ καλά ψυχολογικά ή έχω άγχος, το παιχνίδι με τα νεογέννητα είναι ό,τι καλύτερο για να με κάνει να νιώσω καλά».

Αυτά τα αυτοκίνητα «κονόμησαν» οι βουλευτές

Από πολυτελείς Μερσεντές και πανάκριβα Audi μέχρι τα πιο νεανικά (και γρήγορα) MiniCooper S περιλάμβανε η κληρωτίδα των βουλευτικών αυτοκινήτων!
Οι περισσότεροι δέχτηκαν δίχως δεύτερη κουβέντα το αποτέλεσμα της κληρωτίδας, παρότι τα περισσότερα Ι.Χ. είναι πανάκριβα.

Προς επίρρωσιν του παραπάνω τα αυτοκίνητα που μοιράστηκαν είναι τα εξής: AUDI A4 1.8 TFSI MULTITRONIC 160PS, 1.798 κυβικών εκατοστών, WOLKSWAGEN PASSAT, 1.390 κ.ε., MERCEDES BENZ 250, CGI BLUE EFFICIENCY ELEGANCE SALOON, 1.796 κ.ε. εκατοστών, MERECDES BENZ - C200 CGI BLUE EFFICIENCY AVANTGARDE, 1.796 κ.ε., VOLVO S60 DIESEL SUMMUM START - STOP 1.600 κ. ε., MiniCooperCountrymanDiesel, VW GolfDiesel 1.400 κ.ε., MiniCooper S 1800 κ.ε.

Σε ό,τι αφορά την κλήρωση, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης του ΣΥΡΙΖΑ από τη Χίο πήρε ένα MiniCooperCountrymanDiesel, ο Πέτρος Κωνσταντινέας από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα VWGolf, ο Δημήτρης Σταμάτης από τη Ν.Δ. ένα VWGolfDiesel, ο Κώστας Βλάσης της Ν.Δ. ένα AudiA4, ο Ανδρέας Κατσανιώτης από τη Ν.Δ. (Αχαΐα) ένα AudiA4 και ο Στέργιος Γιαννάκης από τη Ν.Δ. (Πρέβεζα) ένα MiniCooperS. Στον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μπουκώρο κληρώθηκε ένα VOLVO 1600 κ.ε.

Αιγείρα Αιγίου : Το οδόστρωμα "ρούφηξε" μπετονιέρα

Δεν άντεξε το ταλαιπωρημένο -λόγω διάβρωσης- οδόστρωμα του παραλιακού της Αιγείρας, το βάρος της γεμάτης μπετονιέρας και υποχώρησε.
Ευτυχώς, ο οδηγός της βγήκε χωρίς γρατζουνιά..
Οι υλικές ζημιές, όμως, του οχήματος μαζί με το φορτίο σίγουρα είναι πολύ μεγάλες.
Το όχημα πήγαινε παραλιακά για να ρίξει τσιμέντο στο αποχετευτικό έργο που κατασκευάζεται λόγω των σιδηροδρομικών έργων στην οδό Ξενάρχου (μεταξύ γραμμής και θάλασσας).

Έπιασαν τον μπούφο που τρομοκρατούσε τους κατοίκους μιας πόλης στην Ολλανδία

Ήρεμοι θα μπορούν να κυκλοφορούν από εδώ και στο εξής οι κάτοικοι πόλης Πούρμερεντ της βόρειας Ολλανδίας, καθώς ο μπούφος ο οποίος επί ένα χρόνο εξαπέλυε αιφνιδιαστικές επιθέσεις και τραυμάτιζε τους κατοίκους στο κεφάλι, έπεσε τελικά στα δίχτυα ενός εκπαιδευτή γερακιών που κατάφερε να τον πιάσει ζωντανό.
Το πουλί, το μεγαλύτερο νυκτόβιο στο είδος του στην Ευρώπη —το άνοιγμα των φτερών του μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1,80 μέτρο— είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 50 επιθέσεις στην πόλη αυτή. Πλησίαζε εντελώς αθόρυβα τους ανυποψίαστους περαστικούς και τους άφηνε αιμόφυρτους.
«Ο μπούφος αιχμαλωτίστηκε σήμερα από έναν εκπαιδευτή γερακιών. Είναι σε καλή κατάσταση και προς το παρόν παραμένει αιχμάλωτος, μέχρι να τον μεταφέρουμε στο κατάλληλο περιβάλλον», ανέφερε ο δήμος σε ανακοίνωσή του.
Οι μπούφοι είναι προστατευόμενο είδος στην Ευρώπη και μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει την αιχμαλωσία τους. Ο δήμος του Πούρμερεντ πήρε ειδική άδεια για να οργανώσει το κυνήγι του επιθετικού πτηνού.
«Οι επιθέσεις γίνονταν όλο και πιο σοβαρές. Πολλοί άνθρωποι φοβούνταν να βγουν από τα σπίτια τους», σημείωσε ο δήμος.
Ο μπούφος περίμενε να πέσει η νύχτα για να εξαπολύσει τις επιθέσεις του. Τον Φεβρουάριο, δύο μέλη ενός τοπικού αθλητικού συλλόγου δέχτηκαν επίθεση ενώ έκαναν προπόνηση και ο ένας τους χρειάστηκε έξι ράμματα στο κεφάλι. Σε ένα άλλο περιστατικό οι υπάλληλοι και οι ασθενείς ενός κέντρου για την αποκατάσταση αναπήρων είχαν δεχτεί τουλάχιστον 15 επιθέσεις.
Ως προσωρινό μέτρο, ο δήμος κατέληξε να συστήσει στους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους τις νυχτερινές ώρες κρατώντας ομπρέλα.

Άκαρπες έρευνες για τον Β. Γιακουμάκη στη λίμνη των Ιωαννίνων


Άκαρπες έρευνες για τον Β. Γιακουμάκη στη λίμνη των Ιωαννίνων

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο όποιος εξαφανίστηκε από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου, ύστερα και από έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στη λίμνη Παμβώτιδα.
Το πρωί ερευνήθηκε τμήμα του βυθού της λίμνης. Δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμφώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.
Στα Ιωάννινα βρίσκονται και συγγενείς του αγνοούμενου σπουδαστή, οι οποίοι δηλώνουν πως οι έρευνές τους δεν θα σταματήσουν έως ότου δοθεί απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης και βρεθεί ο Βαγγέλης. Ο θείος του, Γ. Βιβιαδάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία απέχουν από την πραγματικότητα και απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν «γιατί αναστατώνουν την οικογένεια. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το παιδί, καθώς όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη».
Ο πατέρας Κρητικού σπουδαστή της ίδιας Σχολής, του οποίου η φωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστότοπους, κάτω από προσβλητικό τίτλο, μετέβη χθες στην εισαγγελία Ιωαννίνων. «Πήγα στην εισαγγελία, γιατί το παιδί το δικό μου δεν φταίει πουθενά. Είναι αθώο, ήταν φίλοι με τον Βαγγέλη και τον έχουν εμπλέξει χρησιμοποιώντας φωτογραφία του, που είναι αναρτημένη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το παιδί μου είναι ψυχολογικά πιεσμένο, γιατί θεωρεί ότι το στοχοποίησαν άδικα. Κάποιοι είναι ανθρωποφάγοι. Τον κόσμο που γραφεί σχόλια, τον συγχωρώ, γιατί δεν γνωρίζει. Συμμερίζομαι τους γονείς και την οικογένεια του Βαγγέλη. Έχουν τον πόνο τους».

Η μέρα του αριθμού π: Γιατί γιορτάζει σήμερα η μαθηματική σταθερά

Ο αριθμός π είναι μια μαθηματική σταθερά που ορίζεται ως η περιφέρεια προς τη διάμετρο ενός κύκλου (π = C/d). Τα πρώτα δεκαδικά ψηφία που το αποτελούν είναι τα 3.14159265 και γι' αυτό κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου (3.14) γιορτάζεται η μέρα του π.

Ωστόσο ειδικά φέτος οι μαθηματικοί έχουν ένα λόγο παραπάνω να το γιορτάζουν, αφού το 2015 είναι η μοναδική χρονιά που στις 14 Μαρτίου η ημερομηνία θα περιλαμβάνει περισσότερα ψηφία του π (3.1415) ενώ ο ακριβής εορτασμός είναι στις 09:26, για να συμπεριληφθούν ακόμη περισσότερα ψηφία.
Οι άνθρωποι γνωρίζουν τον αριθμό π εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ εμφανίζεται ακόμη και στην Αγία Γραφή, αλλά και σε αρχαίους πολιτισμούς: Οι Βαβυλώνιοι, οι αρχαίοι Έλληνες, ακόμα και οι Κινέζοι έχουν δοκιμάσει να υπολογίσουν όλο και πιο ακριβείς εκδόσεις του π.
Ο διάσημος μαθηματικός Αρχιμήδης προσπάθησε να δώσει έναν ακριβή υπολογισμό του π το 250 π.Χ. χρησιμοποιώντας δύο πολύγωνα 96 όψεων, ένα μέσα σε κύκλο και ένα δεύτερο έξω. Υποστήριξε ότι η τιμή του π θα βρίσκεται μεταξύ των μηκών της περιμέτρου του κάθε πολυγώνου. Η θεωρία του αυτή ήταν ο πιο ακριβής υπολογισμός του π για την εποχή.
Ωστόσο, χρόνια μετά, οι άνθρωποι υπολόγισαν το π με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αλλά το κυνήγι για ακόμα περισσότερα δεκαδικά ψηφία έγινε επιτακτικό με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δύο Αμερικανοί μαθηματικοί υπολόγισαν ότι το π έχει 1.120 ψηφία το 1949 με μια αριθμομηχανή γραφείου. Επί του παρόντος, το έχει υπολογιστεί να έχει 13.300.000.000.000 δεκαδικά ψηφία.
Οι άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη τους για αυτόν τον μοναδικό αριθμό με διαφορετικούς τρόπους, απομνημονεύουν όσο πιο πολλά ψηφία του μπορούν (το πρόσφατο ρεκόρ είναι 67.890 δεκαδικά ψηφία) τρώνε πίτα ή συνθέτουν χαϊκού και τραγούδια.
Το 2009, το Κογκρέσο των ΗΠΑ κήρυξε την 14η Μαρτίου ως Ημέρα του π με ψηφοφορία 391 υπέρ και 10 κατά.
Ακόμα και προμαχώνες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γιορτάζουν με το δικό τους τρόπο. Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης δημοσιεύει αποφάσεις του κάθε 14 Μάρτίου και φέτος ειδικά το ανακοινώνουν στις 9.26π.μ
Επίσης το Exploratorium επέτρεψε στα πρώτα 58 άτομα στην ουρά για το Μουσείο στις 14 Μαρτίου να συμμετάσχουν σε μια ειδική πομπή γύρω από μια πλακέτα με το π στις 9:26:53 π.μ. τιμώντας 11 ψηφία του π.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου