12.3.15

Η Google με το street view του Google Maps φέρνει το Έβερεστ στον υπολογιστή μας

Το street view του Google Maps αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον με φωτογραφίες από τη ζωή στο ψηλότερο βουνό του πλανήτη. 

Η Google ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δεκαήμερο ταξίδι και συγκέντρωσε υλικό για την τρισδιάστατη απεικόνιση του περιβάλλοντος στην περιοχή Κούμπου του όρους Έβερεστ.
Σε συνεργασία με τον ‘Απα Σέρπα, τον άνθρωπο που έχει φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ 21 φορές στη ζωή του, η υπηρεσία Google Earth Outreach και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Story Cycle κατέγραψαν με τις κάμερές τους το περιβάλλον και τα κτίσματα στην περιοχή Κούμπου στο Έβερεστ.
Sherpa Ήδη, το υλικό είναι διαθέσιμο για τους χρήστες των Google Maps στο διαδίκτυο. Περιπατητικά μονοπάτια, παραδοσιακοί ξενώνες, μοναστήρια και άλλες εγκαταστάσεις όπως κλινικές και σχολεία περιλαμβάνονται στο υλικό της Google.
Παράλληλα, οι εικόνες μαρτυρούν την καθημερινότητα της φυλής των Σέρπα, των ανθρώπων που κατοικούν εδώ και πολλούς αιώνες στο όρος Έβερεστ.
Sherpa2 «Ελπίδα μου είναι όταν οι άνθρωποι δουν τις εικόνες διαδικτυακά να κατανοήσουν βαθύτερα την περιοχή και εμάς τους Σέρπα που κατοικούμε εδώ» σχολίασε ο ‘Απα Σέρπα σε διαδικτυακό ιστολόγιο.
«Η περιοχή έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να προσφέρει εκτός από το διάσημο βουνό», συμπληρώνει ο ίδιος.
Το Έβερεστ είναι μόνο ένα από τα διάσημα βουνά που η Google αποφάσισε να εξερευνήσει και να παρουσιάσει στους φίλους του Google Maps, τα τελευταία χρόνια.
Όπως αναφέρει στο επίσημο blog της οι αποστολές της αναπτύχθηκαν σε όλες τις ηπείρους τους κόσμους, σε όρη όπως το Κιλιμάντζαρο στην Αφρική, το Ελμπρούς του Καυκάσου στην Ευρώπη και το Ακονκάγκουα στα τελευταία χρόνιατη Νότιο Αμερική, προσφέροντας την ευκαιρία σε εκατομμύρια ανθρώπους να απολαύσουν μέρη που ελάχιστοι έχουν καταφέρει να δουν.
Everest 2

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου