" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

12.3.15

ΑΧΑΙΑ - Πτηνοτρόφος-δουλέμπορος θησαύριζε εισάγοντας μετανάστες που δούλευαν με την απειλή καραμπίνας

Πτηνοτρόφος-δουλέμπορος θησαύριζε εισάγοντας μετανάστες που δούλευαν με την απειλή καραμπίνας
Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αχαΐα για εμπορία ανθρώπων, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν 51χρονο Έλληνα και έναν 41χρονο Ρουμάνο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.
Πτηνοτρόφος-δουλέμπορος θησαύριζε εισάγοντας μετανάστες που δούλευαν με την απειλή καραμπίναςΟι αστυνομικοί διερεύνησαν καταγγελία δύο υπηκόων Ρουμανίας, οι οποίοι αιτούμενοι αρωγή και προστασία, κατήγγειλαν την εργασιακή τους εκμετάλλευση από ιδιοκτήτη επιχείρησης πτηνοτροφείου στην Αχαΐα.
Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο καταγγέλλοντες στις αρχές του τρέχοντος έτους στρατολογήθηκαν στη Ρουμανία, από έναν άλλο αναζητούμενο Ρουμάνο, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση και υποσχόμενος νόμιμη εργασία στη χώρα μας, με καλές συνθήκες και ικανοποιητικό μισθό, απέσπασε τη συναίνεση τους και τους έπεισε να ταξιδέψουν στη χώρα μας, για να εργαστούν στην επιχείρηση ιδιοκτησίας του 51χρονου στην Αχαΐα (πτηνοτροφείο).
Πτηνοτρόφος-δουλέμπορος θησαύριζε εισάγοντας μετανάστες που δούλευαν με την απειλή καραμπίναςΚατά την άφιξή τους στην Πάτρα, τους παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες και τους εγκατέστησαν σε οίκημα, με άσχημες συνθήκες υγιεινής, ελλιπή σίτιση και παντελή έλλειψη θέρμανσης, ενώ τους εξανάγκαζαν να εργάζονται καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς ανάπαυση.
Οι συλληφθέντες επιτηρούσαν συνεχώς τους εργάτες, τους οποίους κατακρατούσαν με τη χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας, χωρίς να τους καταβάλουν τις συμφωνηθείσες χρηματικές αμοιβές τους, προβαίνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο στην εργασιακή τους εκμετάλλευση. Επιπρόσθετα, ο 51χρονος έφερε αρκετές φορές κατά την επιτήρηση τους καραμπίνα ή πιστόλι, πυροβολώντας στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια τους για εκφοβισμό.
Πτηνοτρόφος-δουλέμπορος θησαύριζε εισάγοντας μετανάστες που δούλευαν με την απειλή καραμπίναςΑπό τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας, μαζί με τον άλλο συλληφθέντα χρησιμοποιούσαν συστηματικά αλλοδαπούς εργάτες, τους οποίους στρατολογούσε στη Ρουμανία ο αναζητούμενος υπήκοος Ρουμανίας.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στις πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, το πρωί στις 11-3-2015, συνελήφθησαν οι ανωτέρω δράστες, ενώ απελευθερώθηκαν άλλοι επτά υπήκοοι Ρουμανίας, για τους οποίους προέκυψε ότι τυγχάνουν θύματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση.
Σύμφωνα με το protothema.gr, αυτό που έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι στους χώρους του πτηνοτροφείου και μέσα σε χρηματοκιβώτιο βρήκαν και κατέσχεσαν το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και 90 φυσίγγια, δύο κυνηγετικά όπλα και σπρέι πιπεριού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου