Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα στα κεντρικά και τα νοτιά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου (πάνω από 700 μετρά). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νοτιά και σταδιακά και στα υπόλοιπα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου (πάνω από 700 μετρά). Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.