12.3.15

Ξυλοδαρμός φοιτητή που αρνήθηκε να πληρώσει χωρίς απόδειξη

Με την καταδίκη των δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/03) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ξάνθης η εκδίκαση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού ενός φοιτητή σε μπαρ της Κομοτηνής.
Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να πληρώσει, καθώς δεν του είχε δοθεί από το κατάστημα η σχετική απόδειξη.
Το περιστατικό είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2013, τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου που δίνει το δικαίωμα στον πελάτη να μην καταβάλει το αντίτιμο για οποιαδήποτε υπηρεσία, αν δεν λάβει απόδειξη. Ο 21χρονος φοιτητής και η παρέα του διασκέδαζαν στο μπαρ και όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού των 8 ευρώ για σφηνάκια, αρνήθηκαν να τα δώσουν. Την ώρα που έφευγαν, ο 22χρονος σερβιτόρος του καταστήματος και ο 32χρονος φίλος του τους επιτέθηκαν, με τον δεύτερο να σπάει με γροθιά το σαγόνι του 21χρονου. Το θύμα χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα.
Να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενοι είχαν αρχικά παραπεμφθεί σε δίκη με την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Στην πορεία η κατηγορία μετατράπηκε σε βαριά σωματική βλάβη, πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ο 32χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών με τριετή αναστολή και ο 22χρονος σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή για συνέργεια.
Στο εδώλιο κάθισαν ακόμη οι δύο ιδιοκτήτες του μπαρ, οι οποίοι αθωώθηκαν, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν την υπόθεση με κύκλωμα προστασίας και μπράβων.
xanthipress

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου