13.3.15

Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα" στην Αμαλιάδα

Για μια ακόμη χρονιά η Αμαλιάδα θα αποτελέσει το επίκεντρο ενός «ισχυρού γαστρονομικού σεισμού»!

Το 3ο Φεστιβάλ του «Κερνάμε Ελλάδα – Αμαλιάδα», αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ κοσμοσυρροής απ’ όλη την Ελλάδα, μετατρέποντας τη δεύτερη πόλη της Ηλείας σε γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής προϊόντων.
Στις 20, 21 και 22 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, το Φεστιβάλ γαστρονομίας θα σηματοδοτήσει μια μεγαλύτερη εμπορική δραστηριότητα των κατοίκων, στον τομέα της γεύσης.
Στη μεγάλη γιορτή, η δική σας συμβολή είναι σημαντική για την ανάδειξη και γνωστοποίηση στο ευρύτερο κοινό, όλων των μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και των συνεταιρισμών που με γνώση, φροντίδα και μεράκι εξακολουθούν, σε πείσμα των καιρών, να παράγουν και να διαθέτουν αυτά τα τόσο πολύτιμα ελληνικά προϊόντα.

Το Φεστιβάλ  επιμερίζεται σε 4 μεγάλες θεματικές ενότητες: Πόλη του Ροδιού, Φεστιβάλ Πατάτας, Γιορτή του Ψαριού, Πόλη Μπαχαρικών.


Η Πόλη του Ροδιού

Από τις αναρίθμητες φυτείες του ποταμού Αλφειού και τα περιβόλια με τα κατακόκκινα ρόδια έχουν ήδη «ξεκινήσει» 4.000 ρόδια και κατευθύνονται στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, για να παρουσιαστούν σε ένα gastronomy show βασισμένο στο ρόδι.
Οι πλέον απαιτητικοί ουρανίσκοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πίτες, χυμούς, τσάι, λικέρ και χιλιάδες άλλες γεύσεις που θα τους προσφέρουν οι επαγγελματίες μάγειροι και οι ερασιτέχνες λάτρεις αυτού του ωραίου συμβόλου της αιωνιότητας, της ζωής και της γονιμότητας, με τους μαλακούς και αφράτους σπόρους.  
Τα μυστήρια του ροδιού: Οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν στην αφήγηση της ιστορίας του ροδιού.
 θα μυηθούν στα μυστικά του που προσέλκυσαν διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες, ώστε να αναφερθεί ακόμη και στο΄Ασμα ασμάτων της Παλαιάς Διαθήκης. Θα πληροφορηθούν, μέσα από μια μαγευτική περιγραφή, τη μυθολογία –με τον Πλούτωνα, την Περσεφόνη, τον ΄Αδη και τα Ελευσίνια Μυστήρια- που φτάνει έως τις μέρες μας από τα βάθη των αιώνων.
Το σπάσιμο του ροδιού: 

Οι επισκέπτες θα αφεθούν στη γλυκιά μέθη της παράδοσης, μέσα από έθιμα που συνδέονται με την παρουσία και την απόλαυση του ροδιού, και θα συνειδητοποιήσουν το πώς κατάφερε να αγαπηθεί από διάφορους γειτονικούς λαούς, όπως τον ελληνικό, τον κυπριακό και τον αιγυπτιακό, να γίνει το «ευλογημένο φρούτο» του Βουδισμού και να δώσει το όνομά του στην ισπανική πόλη Γρανάδα.
Ένα ρόδι την ημέρα: 

Θα μάθουν την τεράστια σημασία του για την υγεία και ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού, ως πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.
Τα μυστικά του Ροδιού: Θα γνωρίσουν τέλος τα μυστικά της καλλιέργειάς του, πώς να το διαλέξουν, τους τρόπους για να το απολαύσουν.


 Πόλη Μπαχαρικών
Η ιστορία των μπαχαρικών που θα ξεδιπλωθεί σε έναν χώρο 300 τ.μ., οι γαστρονομικές συνταγές που θα εκτελεστούν από 30  γευσιγνώστες και το «μαθαίνουμε για τα μπαχαρικά» ως προσφορά γνώσης, θα αποτελέσουν ένα ισχυρό μέσο γνωριμίας με την μαγεία των γεύσεων και των απολαύσεων.


Γιορτή Ψαριού
Από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου ένας τόνος ψάρια θα «παρελάσει» από εκατό τηγάνια, προσφέροντας... θέαμα, ελκύοντας το ενδιαφέρον, μονοπωλώντας, μέσω 300 συνταγών μαγειρικής, τη γεύση των επισκεπτών.  


 Φεστιβάλ Πατάτας Πόσο απολαυστική μπορεί να είναι μια πατάτα; Με πόσους τρόπους μπορούμε να την γευτούμε; Με 50 προτάσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος θα επιχειρήσουμε να αξιοποιήσουμε μια γενναιόδωρη προσφορά: 4 τόνοι πατάτας στο πιάτο, στα χείλη και τον ουρανίσκο των επισκεπτών του «Κερνάμε Ελλάδα».

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου