12.3.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Σύσκεψη για το Μιναγιώτικο φράγμα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο με θέμα: «Προμελέτη – Οριστική Μελέτη Φράγματος Μιναγιώτικου & Οριστική μελέτη αρδευτικού δικτύου Δ. Πύλου Μεθώνης Ν. Μεσσηνίας» υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ελένης Αλειφέρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αντωνία Μπούζα, οι Αντιδήμαρχοι Μεσσήνης κ. Νικόλαος Ξαρχάκος και κ. Κων/νος Γεωργακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Δαρσακλής, ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Γιαννακέας και εκπρόσωποι της μελετητικής ομάδας.
            Ήταν μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση για το Μιναγιώτικο φράγμα και για το αρδευτικό δίκτυο το οποίο θα εξυπηρετήσει. Πρόκειται για το φράγμα που θα γίνει στα όρια των Δήμων Μεσσήνης και  Πύλου – Νέστορος και θα εξυπηρετεί 35.000 στρέμ. αγροτικής έκτασης. Το ύψος του θα είναι 49 μέτρα και η χωρητικότητά του 12,5 εκ. m3 νερό, ενώ η εκπόνηση της μελέτης θα διαρκέσει 26 μήνες.
            Η σύσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα ενόψει της σύνταξης της μελέτης και προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της περιοχής.
            Τονίστηκε η ανάγκη για συνεργασία των υπηρεσιών εκπόνησης της μελέτης με τις Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς και των Δήμων της περιοχής, για παροχή κάθε βοήθειας και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων.
            Τέλος επισημάνθηκε η σημασία των μελετών στεγανότητας του εδάφους για την καταλληλότητα κατασκευής του φράγματος, της υδραυλικής μελέτης και της οικονομοτεχνικής μελέτης, προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης εικόνα που σχετίζεται με τη σκοπιμότητα του έργου.
            Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα της περιοχής και ότι είναι στις μεγάλες προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, που το έχει εντάξει στα μεγάλα έργα που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για τη Μεσσηνία και για την Περιφέρεια γενικότερα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου