Φαίνεται ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έχει φανατικούς θαυμαστές και προφανώς ψηφοφόρους του, από όλα τα χρόνια που έθετε υποψηφιότητα ως βουλευτής στην Β' περιφέρεια Αθηνών.
Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι δεκάδες πολίτες ανέμεναν τον κ. Παυλόπουλο επί ώρες κάτω από καταρρακτώδη βροχή, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Είναι ενδεικτικό ότι πολίτες είχαν φτάσει από τις 17:00 και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε για να καταθέσει στεφάνι – μετά την ορκωμοσία του ενώπιον της Βουλής – στις 7 παρά τέταρτο.
Σε όλους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, αρνήθηκε ευγενικά να δεχθεί την προστασία της ομπρέλας που του πρόσφεραν άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, όπως έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τόσο μπαίνοντας στη Βουλή, όπου επιθεώρησε το τιμητικό άγημα που τραγούδησε τον Εθνικό Υμνο,
όσο και μετά την ορκωμοσία του στην Ολομέλεια, ο Προκόπης Παυλόπουλος, περπάτησε από τη Βουλή μέχρι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου αψηφώντας την δυνατή βροχή.
Μάλιστα, είχε δώσει εντολή να μην είναι κοντά του τα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας και ο μόνος που τον συνόδευε ήταν ο νέος γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γιώργος Γεννηματάς. Μάλιστα, κάποια στιγμή, ενώ πλησίαζαν στο Μνημείο, ο κ. Γεννηματάς τον ρώτησε αν είναι εντάξει. «Είμαι καλά, είμαι καλά» απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.
Αφού κατέθεσε το στεφάνι, προχώρησε και χαιρέτησε έναν προς έναν τους εκπροσώπους της
πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας που είχαν παραταχθεί ενώπιόν του.
Οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί προσπαθούσαν να πλησιάσουν τον κ. Παυλόπουλο και να τον χαιρετήσουν από κοντά.
«Αφήστε με να τον αγγίξω λίγο» έλεγε μια ηλικιωμένη κυρία.
«Ο γλυκούλης μου, βρέχεται» ακούστηκε να λέει μια άλλη.
«Τον ξέρω χρόνια, ήρθα από την Καλαμάτα για να τον δω να ορκίζεται πρόεδρος» ομολογούσε ένας κύριος γύρω στα 60.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναγνώρισε προφανώς κάποιους, και τους χαιρετούσε από μακριά, εγκάρδια και φιλικά, χαμογελώντας.
Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο εξέπληξε τόσο τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας όσο και τα τηλεοπτικά συνεργεία που περίμεναν να κατέβει στα σκαλοπάτια.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος επέλεξε και εκεί να μην πάρει ομπρέλα και να σταματήσει έξω από την είσοδο του προεδρικού, προχωρώντας πεζή μια απόσταση περίπου 150 μέτρων, όσο χωρίζει την καγκελόπορτα της Ηρώδου του Αττικού με την είσοδο όπου τον περίμενε ο Κάρολος Παπούλιας.
Μετά τις δηλώσεις, ο τέως (πλέον) πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανώς συγκινημένος αναχώρησε μετά από δέκα χρόνια από το Προεδρικό μέγαρο, με το αυτοκίνητό του για το σπίτι του, στη Νεάπολη Εξαρχείων, επί της οδού Ασκληπιού.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαταστάθηκε στο γραφείο του και παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα του καθήκοντα.

  iefimerida.gr