13.3.15

Κλέφτης εμβόλισε αυτοκίνητο της αστυνομίας μετά από κινηματογραφική καταδίωξη

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν  χθές αργά το απόγευμα στη Βοιωτία.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7:00΄ το απόγευμα στην Αλίαρτο, όταν ένας 24χρονος ρομά έκλεψε ένα Toyota Hilux 4Χ4, το οποίο ο ιδιοκτήτης είχε σταθμεύσει πρόχειρα με τα κλειδιά επάνω στο διακόπτη.
Αμέσως δόθηκε σήμα από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης προς όλες τις μονάδες.
Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί της Α΄ ΟΠΚΕ Βοιωτίας εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο να κινείται λίγο έξω από την Αλίαρτο.
Όταν έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Από εκεινη τη στιγμή ξεκίνησε μια ξέφρενη καταδίωξη που κράτησε περίπου μια ώρα.
Ο 24χρονος ρομά προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς οδηγώντας επικίνδυνα μέσα στο "λαβύρινθο" της Κωπαϊδας. Στη συνέχεια βγήκε στον παράδρομο της εθνικής και από εκεί στον Ορχομενό.
Οι αστυνομικοί τον ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής, ενώ παράλληλα είχαν στηθεί μπλόκα σε κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή, αφού είχε σημάνει συναγερμός στην Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας.
Τελικά ο κλέφτης πλησιάζοντας στη Χαιρώνεια έπεσε σε μπλόκο. Οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα φτάνοντας στο σημείο που είναι το μνημείο με το "Λιοντάρι της Χαιρώνειας", όταν είδε το συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Λιβαδειάς όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά το εμβόλισε προσπαθώντας να ξεφύγει.
Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Ο 24χρονος το μόνο που κατάφερε είναι να καταστρέψει δυο αυτοκίνητα και να καταλήξει με χειροπέδες.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου