12.3.15

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ -ΝΕΣΤΟΡΟΣ : ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΙΝΟΛΑΚΑ

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 190ης επετείου από τη Μάχη της Σχοινόλακας, του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στην ομώνυμη περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στις 15 Μαρτίου του 1828, σημειώθηκε η μόνη νικηφόρα μάχη, κατά διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τουρκοαιγυπτιακών δυνάμεων. Υπό την αρχηγία του Μακεδόνα στρατηγού Τάσου Καρατάσου, σώμα εφτακοσίων ανδρών στρατοπέδευσε στο χωριό, προκειμένου να ανακόψει την επεκτατική διάθεση των στρατευμάτων του Ιμπραήμ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τελεστεί θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στη Σχοινόλακα, στις 08:00 το πρωί, και έπειτα επιμνημόσυνη δέηση στην τοπική κοινότητα Σχοινόλακας, παρουσία των Περιφερειακών, Δημοτικών και Στρατιωτικών αρχών του τόπου. Έπειτα θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου-Κουτσουμπού, Θεολόγο-Φιλόλογο, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μια ημέρα πριν, την 14η Μαρτίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στο καφενείο «ΑΚΤΗ», στη Γιάλοβα, για τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Σχοινόλακας, όπου η κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου-Κουτσουμπού και ο Λαογράφος, κ. Κωνσταντίνος Μπαλαφούτης, θα αναφερθούν στο ιστορικό της Μάχης, στα γεγονότα της ημέρας, στα αποτελέσματα και στη γενικότερη σημασία για τον τόπο μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου