13.3.15

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος
Ορκίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Μετά την ορκωμοσία, ο νέος Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα και η ειδική αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε μέσω της οδού Ηρώδου του Αττικού στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του από τον Κάρολο Παπούλια, σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης.
Το Σάββατο στις 12:00, ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Μεγάρου τα συγχαρητήρια από την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία.
Ο κ. Παυλόπουλος στη θητεία του αναμένεται να δώσει έμφαση στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας.
Το πρώτο ταξίδι του θα είναι στη Λευκωσία, ενώ επόμενοι προορισμοί του θα είναι σε Βερολίνο και Παρίσι.
Στις προθέσεις του είναι, επίσης, να ταξιδέψει άμεσα και στις Βρυξέλλες και να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη στις 18 Φεβρουαρίου με πλειοψηφία 233 ψήφων Ολομέλεια της Βουλής και είναι είναι ο έβδομος στη σειρά Πρόεδρος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο κ.Παυλόπουλος με την ευκαιρία της εκλογής του επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου ήταν μέλος μέχρι τώρα και απέτισε φόρο τιμής στον τάφο του Εθνάρχη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου