31.1.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-«Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό »

Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
             Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.
               Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών). Τα μαθήματα γίνονται σε όλους τους νομούς της Πράξης και παρέχονται δωρεάν.
                Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
                Για πληροφορίες απευθυνθείτε καθημερινά πρωί-απόγευμα στην Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Αδαμοπούλου Θεανώ (για τους δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης), στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6909372314 και στο e-mail: th_adamopoulou@yahoo.com και για εγγραφές στο ΚΕΠ Καλαμάτας κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 17:00 έως και τις 19:00.
                Για τους δήμους Πύλου-Νέστορος, Τριφυλίας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Γιαννοπούλου Μαρία στο τηλέφωνο εεπικοινωνίας 6978170571 και στο e-mail: giannopmr@yahoo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου