Μόλις έξι ημέρες μετά την Κεφαλλονιά ένας ακόμα σεισμός ήρθε να προσθέσει ακόμα έναν πονοκέφαλο στο κεφάλι των σεισμολόγων. Η περιοχή της Φθιώτιδας έχει το διάσημο ρήγμα της Αταλάντης το οποίο σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Σίγουρα πάντως οι ειδικοί βρίσκονται σε αναμονή των πρώτων συνολικών δεδομένων μιας και η περιοχή από τον Αύγουστο έχει δώσει τρεις κύριους σεισμούς μεγέθους μεγαλύτερου των 4 ρίχτερ, προερχόμενους όλους από την ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία.
Τσελέντης: Μας προβληματίζει ο σημερινός σεισμός
Προβληματισμό για το σημερινό σεισμό, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, στην περιοχή ανάμεσα στο Ρεγγίνι και τα Καμένα Βούρλα, εξέφρασε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου στον RealFM.
Ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι υπήρχαν κάποιες καταγραφές εδώ και τρεις μήνες για την περιοχή της κεντρικής Ελλάδος, οι οποίες, όπως είπε, επιβεβαιώθηκαν με τους σεισμούς που έγιναν στην Αμφίκλεια. «Βλέπουμε ότι ακόμα αυτή η περιοχή "δουλεύει"», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης εξέφρασε τους προβληματισμούς του και για την Κεφαλονιά, εκτιμώντας ότι υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθεί ένας ισχυρός μετασεισμός, που μπορεί να αγγίξει και τα 5 Ρίχτερ.

ΠΗΓΗ