31.1.14

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- Αυξάνονται οι ημέρες λειτουργίας του Διαβητολογικού Ιατρείου

Από Δευτέρα 03.02.2014 η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε συνεργασία με το αντίστοιχο ιατρικό προσωπικό προχωρά στην λειτουργία και τρίτης ημέρας του Διαβητολογικού Ιατρείου και ειδικότερα περιστατικά που σχετίζονται με το διαβητικό πόδι.
Η μέχρι σήμερα, καλή και οργανωμένη λειτουργία του Διαβητολογικού Ιατρείου, έχει ως αποτέλεσμα την ιατρική παρακολούθηση αυξημένου αριθμού διαβητικών ασθενών του Νομού Μεσσηνίας που πλησιάζει τα 650 άτομα.
Για την αποφυγή λοιπόν μεγάλου χρόνου αναμονής, από την ερχόμενη Δευτέρα προστίθεται μία ακόμα ημέρα λειτουργίας του διαβητολογικού ιατρείου.
Το διαβητικό πόδι είναι μία από τις συχνότερες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιείται ένας ακρωτηριασμός του κάτω άκρου κάποιοι συνανθρώπου μας κάθε 30 δευτερόλεπτα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη, το 70 % των ακρωτηριασμών που διενεργούνται σήμερα σε όλον τον κόσμο αφορά διαβητικούς ασθενείς, οι οποίοι διατρέχουν 25 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν το  ένα ή και τα δύο πόδια σε σύγκριση με άλλους.
Με αυτά τα δεδομένα είναι απαραίτητη η θεσμοθέτηση και λειτουργία ιατρείων Διαβητικού Ποδιού.
Η διεθνής εμπειρία κατέδειξε ότι η λειτουργία τέτοιων ιατρείων προλαμβάνει και μειώνει μέχρι και 60 % τους ακρωτηριασμούς στα άτομα με διαβήτη.
Στο ιατρείο Διαβητικού Ποδιού μπορούν να απευθύνονται τα άτομα με διαβήτη με σκοπό:
  1. Την πρόληψη προβλημάτων των κάτω άκρων, εντοπίζοντας έγκαιρα τους ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο
  2. Την εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη στην φροντίδα των ποδιών τους
  3. Την εξειδικευμένη αντιμετώπιση, όταν αυτό χρειάζεται

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου