23.10.17

Ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ο.Α. '18

Στην Αρχαία Ολυμπία, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018». Μετά από επταήμερη λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, το Ολυμπιακό Φως θα παραδοθεί (31 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο) στην Οργανωτική Επιτροπή  Αγώνων της Νότιας Κορέας.
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 9 έως 25 Φεβρουαρίου του 2018.
Η Πιόνγκτσανγκ είχε θέσει υποψηφιότητα και για τους Χειμερινούς Αγώνες του 2010 και 2014. Αν και κέρδιζε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την καταλληλότερη υποψηφιότητα, τελικά έχανε στο τέλος για ελάχιστους ψήφους. Κάτι ανάλογο έγινε και στη ψηφοφορία των Αγώνων του 2018, όμως οι 63 από τις 95 ψήφους που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο, της έδωσαν την απαραίτητη πλειοψηφία για να εκλεγεί ως διοργανώτρια πόλη.
Το Μόναχο έθεσε επίσης υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Αγώνων. Αν είχε επιλεγεί, θα επρόκειτο για την πρώτη πόλη που θα είχε φιλοξενήσει Χειμερινούς και Θερινούς Αγώνες, καθώς στο παρελθόν είχε διοργανώσει τους Θερινούς Αγώνες του 1972
Τέλος, η Ανσί της Γαλλίας προσπάθησε να διεκδικήσει τη διοργάνωση των Αγώνων, όμως δεν είχε μεγάλη υποστήριξη από τους ντόπιους κατοίκους. 
Η υποψηφιότητά της έλαβε μόλις επτά ψήφους.
Η τελετή αφής είναι τελείως διαφορετική από αυτή των Θερινών Ολυμπιακών. 
Δεν γίνεται για παράδειγμα, στο αρχαίο στάδιο αλλά σε άλλο χώρο. 
Ακολουθείται διαφορετικό τελετουργικό, που μπορεί να μην έχει την ίδια μεγαλοπρέπεια που δίνεται στους Θερινούς Ο.Α. είναι όμως κάτι διαφορετικό.  
 Παρ΄ όλα αυτά οι διοργανωτές βρίσκονται στην Ελλάδα με πολυμελή αντιπροσωπεία. Ο πρωθυπουργός της Νοτ. Κορέας πριν μεταβεί στην Ολυμπία  συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ΕΡΤ θα καλύψει την τελετή και όπως πάντα θα δώσει εικόνα σε όλη τη γη, σε απ΄ ευθείας σύνδεση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου