13.11.19

Θέλεις να χάσεις βάρος; Βάλε αυτή την τροφή στην καθημερινότητά σου

Ναι ναι ξέρουμε, η πρωτεΐνη σε βοηθά να χάσεις βάρος, να χτίσεις μύες και να καταπολεμήσεις τις λιγούρες σου.
Έχεις σκεφτεί, όμως, ότι με το να προσθέτεις τόση πρωτεΐνη στη διατροφή σου, ίσως λησμονείς ένα άλλο εξίσου σημαντικό θρεπτικό συστατικό;
Ο λόγος για τις φυτικές ίνες, οι οποίες σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine βοηθούν απίστευτα στο αδυνάτισμα. Πιο συγκεκριμένα, οι μελετητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 30 γραμμαρίων φυτικών ινών καθημερινά όχι μόνο μπορεί να κάνει τη μέση σου πιο αδύνατη, αλλά και να μειώσoυν την αρτηριακή πίεση. Για να φθάσουν σε αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές χώρισαν 240 συμμετέχοντες σε δύο ομάδες, όπου η μία ακολούθησε τη δίαιτα της American Heart Association, η οποία αποτελείται κυρίως από τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα και λαχανικά, καθώς και άπαχες πρωτεΐνες, ενώ η δεύτερη κατανάλωνε 30 γραμμάρια φυτικών ινών κάθε μέρα. Παρόλο που η ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών για κάθε ομάδα έφτανε τα 19 γραμμάρια ημερησίως, η πρώτη ομάδα έχασε 600γρ. περισσότερο από τη δεύτερη.
Και οι δύο ομάδες ήταν σε θέση να διατηρήσουν τα ίδια κιλά για ένα χρόνο μετά το πείραμα, πράγμα που αποδεικνύει ότι η προσθήκη σημαντικής ποσότητας ινών στην καθημερινή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε αδυνάτισμα, που διαρκεί στο χρόνο. “Εκτός από τον έλεγχο του βάρους, οι δίαιτες που περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και των καρδιαγγειακών παθήσεων”, εξηγεί ο Δρ. Frank Hu, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και καθηγητής διατροφής και επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, προσθέτοντας ότι οι φυτικές ίνες καλό είναι να προέρχονται από φρέσκα τρόφιμα και όχι από συμπληρώματα διατροφής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου