21.1.11

Πρόστιμα 21.500 ευρώ – Πωλούσαν Μέλι ..αγνώστου προελεύσεως !

Πρόστιμα συνολικού ύψους 21.500 ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον κλάδο του μελιού. Ειδικότερα, δυο εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, υπέπεσαν σε παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, ορισμένες που συνιστούν παραπλάνηση του καταναλωτή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο επιχειρήσεις είναι η REGINA - Κουρνατίδης Χρ. Νικόλαος στην οποία σημειώνεται ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη και η καπετάνιος ΑΕΒΕ και η συγγενής της εταιρεία Μ. Σιμιτζή - Βογιατζής ΟΕ.
Οι εταιρείες πωλούσαν μέλι ως ελληνικό, χωρίς όμως να διαθέτουν στοιχεία της χώρας προέλευσης του μελιού επί των τιμολογίων, των συσκευασιών, αλλά και των πινακίδων, δηλαδή χωρίς στοιχεία, που να αποδεικνύουν την ελληνικότητα του προϊόντος.
Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι βρίσκεται σε επαφές με την Επαγγελματική Ένωση Μελιού για την τροποποίηση και βελτίωση της Αγορανομικής Διάταξης σε ό,τι αφορά την προστασία των καταναλωτών από παραπλανήσεις αλλά και της βελτίωσης των άρθρων για τη διακίνηση του ελληνικού μελιού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου