22.1.11

Aκόμη και οι Αλβανοί εξεγείρονται – Θα γίνει της …Τυνησίας !

Ξεχείλισε η οργή του κόσμου στην Αλβανία μετά τα συνεχόμενα κρούσματα διαφθοράς με πρωταγωνιστές υπουργούς της κυβέρνησης. Καθοριστικό ρόλο στα βίαια επεισόδια που εξελίχθηκαν  έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο έπαιξε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και το οποίο εμφάνιζε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, να ζητά από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία.
Το κόμμα του Μέτα είναι εκείνο που εξασφαλίζει την πλειοψηφία στη Βουλή για το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2009, το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητείται έντονα από τους Σοσιαλιστές.
Πεδίο μάχης η πόλη των Τιράνων.
Περισσότεροι από 20.000 ήταν οι οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος που συμμετείχαν στην πορεία και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο. Αποτέλεσμα των συμπλοκών, πολλά πυρπολημένα αυτοκίνητα, τέσσερις νεκροί και 40 τραυματίες.
«Σενάριο» Τύνιδας βλέπει ο Μπερίσα
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα της διαδήλωσης στα Τίρανα, ενώ εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα.
Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Έντι Ράμα για τα επεισόδια δηλώνοντας ότι «όλο αυτό ήταν μια χυδαία ηθική πράξη». Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Ράμα χρησιμοποίησε εγκληματικά στοιχεία και λαθρέμπορους (200 με 300 άτομα) που προσπάθησαν να εφαρμόσουν το σενάριο της Τύνιδας. www.zougla.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου