22.1.11

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για λάδι Carrefour – Τα καρτέλ υπερισχύουν στο υπάρχον σύστημα !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Ο Σύλλογος μας περιμένει ακόμα τις επίσημες αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους για το θέμα που έχει προκύψει με το Super market Carrefour και το ελαιόλαδο ΚΤΗΜΑ ΚΟΡΕ (που αργούν χαρακτηριστικά και δεν ξέρουμε τον λόγο).
Ίσως αυτό είναι ένα απλό σημάδι ότι τα καρτέλ υπερισχύουν του υπάρχοντος συστήματος. Όταν ζητάμε κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ παραγωγού - Καταναλωτή, αυτό να μην γίνεται εις βάρος του προϊόντος αλλά και της υγείας του καταναλωτή. Εκείνο που είναι σοβαρό έχει να κάνει με την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών και κατά συνέπεια της πολιτείας, ίσως είναι ηθελημένη κατά την γνώμη μας. Είναι αναγκαίο η πολιτεία να προβαίνει σε ελέγχους σε όλο το δίκτυο παραγωγής συσκευασίας, διακίνησης και πώλησης προϊόντων. Τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, κ΄νουν ότι θέλουν με την ανοχή της πολιτείας και αυτό φάνηκε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ότι η εταιρία συσκευασίας και διακίνησης του συγκεκριμένου ελαιολάδου δεν έχει άδεια συσκευασίας, έχει εμπλακεί στο διατροφικό σκάνδαλο με το ηλιέλαιο το 2008 και συνεχίζει να συσκευάζει και να διακινεί τρόφιμα. Πάλι σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας φωνή ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο δεν ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ όπως έλεγε η ετικέτα της συσκευασίας.
Αυτό έχει να κάνει με την εξαπάτηση του καταναλωτή από τις συγκεκριμένες εταιρίες.
Κατόπιν όλων αυτών ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ο έλεγχος της πολιτείας να είναι αυστηρός και να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στις εν λόγω εταιρίες.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Αλεξανδρόπουλος Γιώργος
Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιαννης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου