21.1.11

Μετοχικό Ταμείο Στρατού – Μία ακόμη θλιβερή ιστορία !

Της Αντωνίας Μπούζα
Κάθε ημέρα που περνάει επιβαρύνονται και με κάποιον επιπλέον φόρο οι πολίτες και εξανεμίζονται κεκτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστικοί αγώνες χρόνων.
Όλα αυτά ,με το πρόσχημα της υπαρκτής οικονομικής κρίσης.
Πράγματι από νοοτροπίες ετών και λάθος πολιτικούς χειρισμούς , ως Χώρα φθάσαμε σε δυσχερή θέση και για να επιβιώσουμε , απαιτούνται σκληρά και επώδυνα μέτρα από όλους μας.
Βλέπουμε όμως τα μέτρα αυτά να στρέφονται μόνο στους μισθωτούς , στους συνταξιούχους και στους μικρομεσαίους, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα προοπτική ανάκαμψης και διεξόδου.
Βλέπουμε την ανυπαρξία πολιτικής που θα δώσει την ανάσα ανάπτυξης , που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.
Η ουσιαστική οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, επιδεινώνει και όλους τους άλλους κλάδους της οικονομίας.
Σαν να μην έφθαναν μόνο οι φόροι,η επιβάρυνση στα εισοδήματα των πολιτών μεγαλώνει από την κακοδιοίκηση και τον τυχοδιωκτισμό, που έφεραν μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία στο κόκκινο.
Ευθύνες για την μη αξιοποίηση της περιουσίας και τις ατυχείς και επικίνδυνες επενδύσεις του κόπου των ασφαλισμένων δεν έχει κανείς ;
Αναφέρομαι στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού ,που προκειμένου να συντηρηθεί , προχώρησε σε περικοπές των μερισμάτων στους μερισματούχους, της τάξης του 25%.
Απαράδεκτες πρακτικές που ακόμη και σε χώρες του τρίτου κόσμου δεν θα προωθούντο.
Διαχρονικά ανίκανες διοικήσεις με τις επιλογές τους , εξανέμισαν την πολύ μεγάλη περιουσία του Ταμείου και χωρίς να λάβουν υπόψη τους προταθέντα και υλοποιήσιμα μέτρα για την σωτηρία του Ταμείου που τους έχουν υποβληθεί, προχωρούν σε ανεξήγητες μειώσεις.
Οφείλει η Ελληνική Πολιτεία να αναζητήσει ευθύνες εκεί που υπάρχουν, και οι υπαίτιοι σε πρώτη φάση να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη , διότι ακίνητα εκποιήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές, αποθεματικά εξανεμίστηκαν στο Χρηματιστήριο και σε αμφιβόλου ανταποδοτικότητας επενδύσεις, μερίσματα σε μη δικαιούχους δόθηκαν και γενικά η πολύ μεγάλη περιουσία του Μ.Τ.Σ. δεν αξιοποιήθηκε προς όφελος των μερισματούχων.
Ας επιληφθεί επιτέλους σ΄αυτόν τον τόπο και σε κάτι η Δικαιοσύνη , διότι
οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημά τους, αλλά εις μάτην!!!
Στη Χώρα αυτή του παραλόγου και της αναξιοπιστίας, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο!
Καλώ τους Κυβερνώντες , αντί να εφαρμόζουν την τακτική του γόρδιου δεσμού στα πάντα, να αναζητήσουν τις εφικτές και υλοποιήσημες λύσεις.
Αυτό άλλωστε τους ανέθεσαν οι πολίτες !Να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους και όχι να την κάνουν εφιάλτη!!!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου