20.1.11

Νέο σήμα για τη Νέα Δημοκρατία !

Το καινούργιο σήμα της Nέας Δημοκρατίας παρουσίασε το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, δεσμευόμενος πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιώσει τα όνειρα της νέας γενιάς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγησε ότι στο νέο λογότυπο ενσωματώνονται οι αρχές και οι αξίες του κόμματος: απλότητα, αναφορά στις καλές στιγμές του παρελθόντος και ελπίδα για το μέλλον. Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος είναι λιτό, αποτελείται από το όνομα «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές: μια πορτοκαλί και μια πράσινη. Το νέο λογότυπο αποτελεί την καινούργια εικόνα του κόμματος στον 21ο αιώνα, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι εκφράζει τις αξίες της ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη…. Σημείωσε ότι το παλαιό σύμβολο δεν πετιέται, αλλά περνά στην ιστορία.
Η παρουσίαση έγινε στα νέα γραφεία του κόμματος, στην λεωφόρο Συγγρού, ενώ παράλληλα, παρουσιάστηκε το καινούργιο portal της Ν.Δ.
Κατά την παρουσίαση προβλήθηκε ένα βιντεο διάρκειας τριών λεπτών που αναφέρεται στην ιστορία και τη μετάβαση από τον πυρσό στο νέο λογότυπο.
Τον πυρσό ως έμβλημα είχε επιλέξει ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της εποχής, συμβόλιζε το ελληνκό φως και σημειολογικά παρέπεμπε, όπως έλεγαν από τη Ρηγίλλης, «στην απόφαση της παράταξης να εκφράζει τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού».
Στις βουλευτικές εκλογές του 1974 και 1977, τα ψηφοφέλτια της Ν.Δ. είχαν την φωτογραφία του Καραμανλή, ενώ ο πυρσός υιοθετήθηκε μεταξύ του πρώτου προσυνεδρίου του 1977 και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος το 1979.
Απόπειρες αλλαγής του συμβόλου του κόμματος είχαν κάνει οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής.
Ο πρώτος είχε υιοθετήσει ως σήμα το ουράνιο τόξο, και ο δεύτερος ( για πολύ μικρό χρονικό διάστημα) τρία τρίχρωμα περιστέρια.
Ο πυρσός του κόμματος πάντως παραμένει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου