22.1.11

Κλειστά και την επόμενη εβδομάδα τα φαρμακεία !

Νέα τριήμερη πανελλαδική απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί
Τη συνέχιση πανελλαδικά της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (26,27,28,Ιανουαρίου),
αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του , το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.
Στη συνεδρίαση , όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι των συλλόγων όλης της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση , που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, που όπως είπαν , είχαν συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας.
"Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντας", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ.Αμπατζόγλου.
Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.
Έτσι από Δευτέρα τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά και για όλη την εβδομάδα. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων ,( ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρώσει.
"Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν σε επόμενες συνεδριάσεις", ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε πάντως χθες ότι θα κινητοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία αν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν τη διάθεση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου