16.12.11

Ξαναπαίρνει ο Κοντομηνάς τον ALPHA !!

Στα χέρια του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά ξαναγυρίζει εντός των προσεχών ημερών το πλειοψηφικό πακέτο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha καθώς έχει ήδη επέλθει συμφωνία με τον πολυεθνικό κολοσσό RTL για επαναπώληση σε αυτόν των μετοχών του καναλιού.
Ο Κοντομηνάς που το 2008 είχε πουλήσει στους Γερμανούς το 66,6% των μετοχών έναντι...125,7 εκατομμυρίων ευρώ και είχε κρατήσει ο ίδιος έως τώρα το 33,4% και τη θέση του προέδρου στην εταιρεία επανέρχεται δυναμικά στο μιντιακό προσκήνιο έχοντας και πάλι στα χέρια του ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας.
Μέσα στη συμφωνία πάντως περιλαμβάνεται και ο όρος πως μέχρι το καλοκαίρι θα παραμείνουν στη διοίκηση του καναλιού οι γερμανοί μάνατζερ Κρίστοφ Μάινους (σήμερα κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου) και Κλέμεντ Σβάιμπιγκ (γενικός διευθυντής τηλεόρασης).
Σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού τόσο ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος όσο και ο κεντρικός παρουσιαστής Αντώνης Σρόιτερ δεσμεύονται με συμβόλαιο ως το καλοκάιρι.
Το RTL εδώ και καιρό σκεφτόταν την αποχώρησή του από την ελληνική αγορά, όχι τόσο λόγω της ζημίας που είχε ο Alpha (τα ποσά σε σχέση με το μέγεθος του ομίλου είναι πολύ μικρά) αλλά κυρίως γιατί οι όροι της ελληνικής αγοράς δεν είναι ξεκάθαροι και γιατί βασικός στόχος της συγκεκριμένη πολυεθνικής είναι τα κέρδη σε όλες τις επιμέρους δραστηριότητές της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου