13.12.11

Εξουσιοδότηση του Δ . Κουσελά για έρευνα λογαριασμών σε Ελβετικές και ξένες Τράπεζες

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έστειλε επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών κ.Ευάγγελο Αργύρη, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Βουλής κ.Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία τους παρέχει εξουσιοδότηση για έρευνα λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες και ευρύτερα σε τράπεζες του εξωτερικού, προκειμένου να διευκολύνει τις γενικότερες έρευνές τους για τυχόν ύπαρξη λογαριασμών βουλευτών στην Ελβετία ή γενικότερα στο εξωτερικό.
Στην επιστολή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο κάτωθι υπογράφων Δημήτρης Κουσελάς, βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, (…) με την παρούσα εξουσιοδοτώ την Επιτροπή Ελέγχου «Πόθεν έσχες» της Βουλής, να απευθυνθεί το συντομότερο προς τις αρμόδιες ελβετικές αρχές και τράπεζες, καθώς και στις αρχές και τις τράπεζες οποιασδήποτε άλλης χώρας του εξωτερικού και να λάβει κάθε σχετικό στοιχείο, προκειμένου να διαπιστώσει ότι δεν τηρώ λογαριασμό ούτε σε ελβετικές τράπεζες, ούτε σε Τράπεζες άλλης χώρας του εξωτερικού.
Η παροχή αυτής της εξουσιοδότησης αποτελεί για μένα αυτονόητη υποχρέωση και καθήκον, προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνά σας και να αρθεί οποιαδήποτε υπόνοια αδιαφάνειας, διαπλοκής ή φοροδιαφυγής σε βάρος μελών του Εθνικού μας Κοινοβουλίου.
Δεν νοείται να αφήσουμε να αιωρούνται αμφιβολίες και αιτιάσεις σε βάρος κανενός πολιτικού προσώπου, βουλευτή ή κυβερνητικού στελέχους, με συνέπεια να σπιλώνεται και να διασύρεται άδικα το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Αυτό είναι ζήτημα τιμής για όλους!
Η χωρίς υπαναχωρήσεις πάταξη της αδιαφάνειας και της φοροδιαφυγής είναι υπόθεση όλων και του καθενός μας χωριστά. Είναι μάλιστα βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση στοιχειώδους δικαιοσύνης στην κατανομή των βαρών και για την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Στη σημερινή κατάσταση της χώρας, δεν νοείται ο λαός να υποβάλλεται σε σκληρές θυσίες και να υπάρχουν έστω και υπόνοιες ότι κάποιοι πολιτικοί φυγαδεύουν κεφάλαια ή διατηρούν παχυλές καταθέσεις από αδιαφανείς και άδηλους πόρους, στην Ελβετία ή οπουδήποτε αλλού στο εξωτερικό.
Είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί για τη διευκόλυνση της έρευνάς σας. »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου