17.12.11

Νέες υποτροφίες για παιδιά από την Ηλεία ανακοίνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι.Σ.Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, συνεχίζοντας το πολυετές έργο του Ιδρύματος Υποτροφιών Ηλείων Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο από τη σύστασή του το 1967 μέχρι και σήμερα έχει χρηματοδοτήσει τις σπουδές περίπου 1.800 φοιτητών, αναλαμβάνει από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, την υλοποίηση όλων των επιμέρους προγραμμάτων υποτροφιών για φοιτητές προερχόμενους από τον Νομό Ηλείας.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της από 7-10-2011 προκήρυξής του για την χορήγηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών υποτροφιών σε φοιτητές από την Ηλεία, ελληνικών ΑΕΙ, ανακοίνωσε την απονομή συνολικά 21 νέων υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, ως ακολούθως: 17 υποτροφίες σε προπτυχιακούς και τέσσερις υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς δικαιούχους φοιτητές. Οι επιλεγέντες προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και φοιτούν σε δέκα διαφορετικά πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Δικαίωμα συμμετοχής στη φετινή προκήρυξη είχαν μόνο οι απόφοιτοι Λυκείων του Νομού Ηλείας και η επιλογή των υποτρόφων έγινε από σύνολο 53 αιτήσεων, τις οποίες εξέτασε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, με κύρια κριτήρια την καταγωγή από το Νομό Ηλείας, την επίδοση, το οικογενειακό εισόδημα, καθώς και κοινωνικά κριτήρια. Βασική παράμετρο της διαδικασίας επιλογής αποτέλεσε, επίσης, η ενίσχυση φοιτητών που είναι πιθανό να επιστρέψουν και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στο Νομό Ηλείας μετά το πέρας των σπουδών τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου