15.12.11

Παρουσίαση δασικών χαρτών σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Εκδηλώσεις παρουσίασης της ανάρτησης των δασικών χαρτών των περιοχών Καλαμάτας και Μεσσήνης προς το κοινό και τα Μέσα Ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.
Η κατάρτιση και η ανάρτηση των δασικών χαρτών αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική και καινοτόμα διαδικασία που έχει στόχο τον οριστικό προσδιορισμό των δασικών εκτάσεων της χώρας. Οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε δεδομένα ώστε να γνωρίζουν το χαρακτήρα της γης που έχουν στην ιδιοκτησία τους ή θέλουν να επενδύσουν. Ταυτόχρονα αποφεύγονται οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα εξυπηρετούνται αυθημερόν. Κατ’ αυτό τον τρόπο θωρακίζεται η προστασία των δασών από την αυθαιρεσία και την ανεξέλεγκτη δόμηση και μπαίνουν οι βάσεις για την εκπόνηση ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ανάρτηση δασικών χαρτών για τη ζώνη ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο στην Ηλεία.
Η παρουσίαση της ανάρτησης των δασικών χαρτών περιοχών του Δήμου Μεσσήνης θα διεξαχθεί στις 10.30 στο Δημαρχείο Μεσσήνης και η εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες περιοχών του Δήμου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στο ξενοδοχείο REX.
Εκτός του Γενικού Γραμματέα κ. Αποστολόπουλου, στις παρουσιάσεις θα παραστούν ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Αμοργιανιώτης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αντώνης Καταρτζόπουλος και ο Διευθυντής Δασών Μεσσηνίας Γιώργος Σωτηρόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου